
Προ των πυλών το ψηφιακό πελατολόγιο της ΑΑΔΕ
Στιγμιότυπο από το 5ο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), με θέμα “Ο κόσμος σε μετάβαση” σε αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024. Οι θεματικές του συνεδρίου αφορούν την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία, την κατάσταση και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος, τις επιπτώσεις των παγκόσμιων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και το θέμα του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Στον ψηφιακό πελατολόγιο και στους ελέγχους που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αναφέρθηκε ο διοικητής της αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σήμερα (10.3.2025) στο MEGA.
«Είμαστε παρόντες σε όλη την αγορά, ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και πάρα πολύ χρήσιμη αυτή η διαδικασία των ελέγχων στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα γιατί είναι μια νέα ελεγκτική μέθοδος. Βλέπουμε πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις με τη δική μας παρουσία αλλά παίρνουμε το δείγμα που θέλουμε», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής και συμπλήρωσε «Παντού θα είμαστε σε όλα αυτά. Αυτό που κοιτάμε πια δεν η παρουσία και η άμεση φορολογική εικόνα, κοιτάμε πλέον και τους λεγόμενους συνεργάτες, εκπροσώπους».
«Είμαστε σε εντατικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους αυτής της αγοράς, τους παρουσιάσαμε την πρώτη εκδοχή του ψηφιακού πελατολογίου για να πάρουμε και τις δικές τους παρατηρήσεις για τυχόν βελτιώσεις που θα εξυπηρετήσουν και τη δική τους δουλειά. Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον επόμενο μήνα θα είμαστε στον αέρα», σημειώνει ο διοικητής της ΑΑΔΕ.
«Περίπου 360.000 δικαιούχοι μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι που ήταν 215.000 και τριπλασιασμός του ποσού έκπτωσης, από τα 7.000.000 στα 21.000.000 φέτος», σημείωσε ακόμα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2025 που είναι πλέον αναρτημένα στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-10 09:43:00