Αθλητικά

ΑΕΚ 0-0: «Λευκή» ισοπαλία στην Θεσσαλονίκη με την Ένωση να απομακρύνεται από την κορυφή της Super League

Ο Άρης και η ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League, με την Ένωση να τερματίζει 2η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο -7 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μήτογλου στο 59.

Η ΑΕΚ έμεινε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι μακριά από τη νίκη στην Super League, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να έχουν μια δύσκολη αποστολή απέναντι στον Άρη. Το τελικό 0-0 δεν ικανοποιεί καμία από τις δυο ομάδες, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές ευκαιρίες.

Η Ένωση ήταν ελαφρώς καλύτερη από την αντίπαλο της, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της νίκης, με την Ένωση να βλέπει πλέον την 1η θέση να απομακρύνεται καθώς βρίσκεται στο -7 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με την εικόνα της να μην εμπνέει αισιοδοξία για την συνέχεια.

Το παιχνίδι

To πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ νωχελικά και για τις δυο ομάδες, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως από τα δεξιά με τον Ελίασον, ο οποίος στο 22΄ έφτασε κοντά στο να σκοράρει, όταν μετά από όμορφη συνεργασία με τον Λαμέλα, ο Σουηδός πάτησε στην μεγάλη περιοχή του Άρη, έκανε ένα δυνατό σουτ με το δεξί, ωστόσο ο Κουέστα έδιωξε με υπερένταση την μπάλα. Στην φάση προσπάθησε να μπει ο Πιερό, ωστόσο ο Φαμπιάνο πρόλαβε τον επιθετικό της Ένωσης και έδιωξε.

Ο Άρης θέλησε να χτυπήσει την ΑΕΚ στην κόντρα και μάλιστα στο 33΄μετά από μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Σπίκιτς εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, θέλησε να γίνει απειλητικός, ωστόσο ο Ρότα με τάκλιν έκοψε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, προτού εκείνος βγει απέναντι στον Μπρινιόλι!

Κάπως έτσι το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο δίχως γκολ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, έχοντας λιγοστά πράγματα να θυμούνται.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την ΑΕΚ στο 59ο λεπτό να μένει με παίκτη λιγότερο! Σε μια προσπάθεια του Λορέν Μορόν, ο Μήτογλου ανέτρεψε με δυνατό μαρκάρισμα τον Ισπανό επιθετικό, με τον Ζίμπερτ να βγάζει από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα στον Έλληνα αμυντικό. 

Μάλιστα ο ρέφερι έλεγξε την φάση στο VAR, ωστόσο έμεινε πιστός στην αρχική του απόφαση, με την Ένωση να παίζει με 10 ποδοσφαιριστές. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε αμέσως τον Μουκουντί στο γήπεδο, με σκοπό να παίξει δίπλα στον Βίντα, με την ΑΕΚ να έχει πλέον δυσκολότερο έργο να βγάλει εις πέρας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες που του παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να απειλήσουν την εστία του Μπρινιόλι.

Μάλιστα παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να πάρει τη νίκη, ωστόσο το καθαρό μυαλό που απουσίασε, σε συνδυασμό με την κούραση, είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες της Ένωσης να μην καταφέρνουν να πετύχουν το γκολ της νίκης.

Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους 53 πόντους, παρέμειναν στην 2η θέση στο -7 από τον πρωτοπόρο και απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα Ολυμπιακό και +3 από τον 3ο Παναθηναϊκό.

Oι συνθέσεις

Άρης (Ουζουνίδης): Κουέστα-Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μεντίλ-Μόντσου, Σιφουέντες-Σαβέριο (90’ Φετφατζίδης), Νταρίντα (75’ Σαμόρα), Σπίκιτς (70’ Ντούντου)-Μορόν

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Μπρινιόλι-Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς (72’ Φερνάντες)-Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς-Ελίασον (63’ Μουκουντί), Λαμέλα (72’ Θεοδωρίδης), Κοϊτά (63’ Πήλιος)-Πιερό (72’ Τσιλούλης).

 


Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-09 21:01:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button