Πολιτική

Νίκος Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Εργαλειοποιούν και παραποιούν την πραγματικότητα πάνω στο τραγικό δυστύχημα

Στην αντεπίθεση περνά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης μετά την προτάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμπεριληφθεί το όνομά του  στην υπό συζήτηση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα, προτείνει να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, καθώς και αναβάθμιση των κατηγοριών εναντίον του υφυπουργού Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε σχέση με τη διερεύνηση των αιτιών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου του, Κώστα Τσουκαλά αναφέρθηκε με αιχμές στην εκταμίευση 647.862,80 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με υπογραφή του τότε αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Απαντώντας σχετικά με αίτημα χρηματοδότησης που είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες στο παρελθόν, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «με τις σημερινές (σ.σ. 02.03.2025) τους ανακοινώσεις (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) έκρουσαν ανοιχτές θύρες, «ανακαλύπτοντας» ένα θέμα για το οποίο έχω ήδη απαντήσει αναλυτικά στη Βουλή.

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη και την Κουμουνδούρου ότι «συνεχίζουν ακάθεκτοι το παιχνίδι της εργαλειοποίησης και της παραποίησης της πραγματικότητας επάνω στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»:

«ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ακάθεκτοι το παιχνίδι της εργαλειοποίησης και της παραποίησης της πραγματικότητας επάνω στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Με τις σημερινές τους ανακοινώσεις έκρουσαν ανοιχτές θύρες, «ανακαλύπτοντας» ένα θέμα για το οποίο έχω ήδη απαντήσει αναλυτικά στη Βουλή. Το αίτημα χρηματοδότησης έγινε επίσημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ο κρατικός μηχανισμός που πληρώνει όλες τις δαπάνες του Κράτους για την υλοποίηση όλων των έργων δημοσίων επενδύσεων. Σε αυτές, εκτός των τακτικών αναγκών, περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση συνεπειών των αναγκών που προκύπτουν από έκτακτα γεγονότα, μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης.

Όταν προκύπτει μία τόσο μεγάλη ανάγκη, είναι χρέος της Πολιτείας άμεσα να συνδράμει οικονομικά την Περιφέρεια. Δεν αλλάζει η ανάγκη ανάλογα με την Κυβέρνηση. Το αίτημα χρηματοδότησης έγινε επίσημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Πολιτεία ως όφειλε ανταποκρίθηκε άμεσα.

Επιθυμία όλων μας είναι να χυθεί άπλετο φως στο τραγικό αυτό δυστύχημα, γι’ αυτό πρέπει εμπεριστατωμένα και με ειλικρίνεια να παρουσιάζουμε τα στοιχεία και να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης».

 

Το απόγευμα της Κυριακής, σε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, επρόκειτο να συζητηθούν και οι λεπτομέρειες, αν δηλαδή θα προταθεί νέα προανακριτική ή ενσωμάτωση της πρότασης στην προανακριτική που συζητείται την Τρίτη 4 Μαρτίου στη Βουλή.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-02 17:33:00

Back to top button