Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες από τις διαδηλώσεις για τα Τέμπη

Ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών αναμένεται να οδηγηθούν, σήμερα Σάββατο (1/3) οι συλληφθέντες των επεισοδίων στις συγκεντρώσεις των Τεμπών. 

Πρόκειται για 73 άτομα που συνελήφθηκαν στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 66 χούλιγκαν και ένας 14χρονος στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, σχηματίστηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών. Παράλληλα, συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος των συλλαλητηρίων στις δύο πόλεις, με το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μετά τις ομιλίες των συγγενών και κατά το τέλος της συγκέντρωσης.

Συνολικά την ημέρα της επετείου από τα δύο χρόνια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, προσήχθησαν 220 άτομα στην Αθήνα και 45 στην Θεσσαλονίκη.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-01 12:52:00

Back to top button