Κόσμος

«Ιστορική» – Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας για τον καβγά Τραμπ – Ζελένσκι

Η πρώτη ρωσική αντίδραση για την φραστική αντιπαράθεση  Τραμπ – Ζελένσκι ήρθε από τον στενό σύμβουλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Κίριλ Ντμίτριεφ και ήταν η λέξη «ιστορική»

Αυτό έγραψε ο Ντμίτριεφ, ειδικός απεσταλμένος στον Πούτιν, στο X. Ο Ντμίτριεφ είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων και παρευρέθηκε στις πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία όπου δρομολογήθηκε η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών.

Για τη Μόσχα πρόκειται για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη καθώς η συνάντηση κατέληξε σε φιάσκο για το Κίεβο, που προσδοκούσε στην αμερικανική στήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αποκαλυπτικός είναι ο τίτλος του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS που ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας «διέκοψε, μάλωνε και ήταν αγενής στον Τύπο».

«Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπάθησε να διαφωνήσει με τον Αμερικανό ηγέτη, φωνάζοντας, μερικές φορές απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου ενώπιόν του, μερικές φορές διακόπτοντας ευθέως και αντιδρώντας αγενώς σε ορισμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων», ανέφερε το TASS.

Ένα άλλο ρωσικό μέσο το RIA, έγραψε: «Η υστερία του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο συγκλονίζει τη Ράντα», αναφερόμενος στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, η παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης των κρατικών μέσων ενημέρωσης Όλγα Σκαμπίεβα είπε στο κανάλι της στο Telegram – μιλώντας σαρκαστικά – ότι «ο Ζελένσκι φαίνεται να μίλησε στον Τραμπ από θέση ισχύος».




Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-28 21:03:00

Back to top button