Οικονομία

Επίτιμος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Ελευθέριος Κούρταλης

Η θέση του επίτιμου αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ απονεμήθηκε στον Ελευθέριο Κούρταλη ως δείγμα αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του στο εγχώριο επιχειρείν.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, απένειμε τιμητική διάκριση στον Ελευθέριο Κούρταλη, ο οποίος ανακηρύχθηκε «Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ», καθώς επίσης  και βραβείο για την προσφορά του στις παραγωγικές τάξεις.

Ο Ελευθέριος Κούρταλης, έχει διαγράψει πορεία πενήντα ετών στο ΕΒΕΑ ως εκλεγμένος σύμβουλος επί δώδεκα συνεχείς τετραετίες και έχοντας διατελέσει:

  • Δύο φορές πρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος
  • Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ
  • Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ

Εκπροσωπώντας το ΕΒΕΑ, έχει συμμετάσχει, σε πλήθος επιτροπών και ως επικεφαλής αποστολών του ΕΒΕΑ στο εξωτερικό, οργάνωσε συναντήσεις για την προώθηση συνεργασιών ενδιαφέροντος, μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.

Το 2011, στο θεσμό «ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΕΑ», στην κατηγορία «Επιχείρηση και παράδοση», του απονεμήθηκε το Βραβείο, για την παλαιότερη εν λειτουργία βιομηχανία, (κλωστοϋφαντουργία), με έτος ίδρυσης το 1887, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι και σήμερα.

Το 2019, σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που του απονεμήθηκε το Βραβείο,  για την προσφορά του στις παραγωγικές τάξεις, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στην LAΝΕΤ (εταιρεία θυγατρική του ΣΕΒ & του Υπ. Ανάπτυξης), μέλος του Γ.Σ. του ΣΕΒ, καθώς επίσης Μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επί 13 έτη.

Ο κ. Κούρταλης παραμένει Πρόεδρος του (ΣΕΒΚ) Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών και βρίσκεται σε αυτή τη θέση για τέσσερις δεκαετίες.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-19 08:04:00

Back to top button