Πολιτική

Live η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, αριθμό που έχει ήδη υπερβεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες ο προταθείς από τη ΝΔ, τέως Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Παρακολουθήστε live:

Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία δύο τρίτων (200), ενώ στην τρίτη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία τριών πέμπτων (180).

Στις ψηφοφορίες αυτές, ο κ. Τασούλας είχε ψηφιστεί από 160 βουλευτές, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης από 34 βουλευτές, η προταθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λούκα Κατσέλη από 40 βουλευτές, και ο προταθείς από την ΚΟ Νίκη, Κ. Κυριακού από 14 βουλευτές.

Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 297 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 49 «παρών» και 3 απουσίες, ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει και οι 300 βουλευτές, και είχαν καταγραφεί 52 «παρών».

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης θα μεταβεί στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα για να του ανακοινώσει ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσουν στην συνέχεια δηλώσεις από τον κ. Κακλαμάνη και τον κ. Τασούλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Αριστερά δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-12 10:18:00

Back to top button