![Μητσοτάκης από Σαντορίνη: «Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, ελπίζουμε για τα καλύτερα» Μητσοτάκης από Σαντορίνη: «Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, ελπίζουμε για τα καλύτερα»](https://img.cnngreece.gr/img/1200/630/90/2025/02/07/499cc341-476599811_602382592514944_3730682640182253843_n-og.jpg?t=M4UDkxAyRYb2qDwkSLtRUA)
Μητσοτάκης από Σαντορίνη: «Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, ελπίζουμε για τα καλύτερα»
Εικόνα προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαντορίνη, όπου βρίσκεται προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί που δοκιμάζεται από τον Εγκέλαδο.
«Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, ελπίζουμε για τα καλύτερα» τόνισε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο σύσκεψης με επιστήμονες και τοπικούς φορείς.
Και συμπλήρωσε: «Έχω ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο και πρέπει να δούμε το ζήτημα στέγασης για το προσωπικό που καλείται να έρθει εδώ, είναι ένα μεγάλο νησί. Να βάλετε πλάτη για να έχουν μια αξιοπρεπή στέγαση οι άνθρωποι να έρχονται στο νησί να εργαστεί».
«Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε όλο και πιο αισιόδοξοι. Δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά αλλά δεν θα είναι τόσο γρήγορη η απεμπλοκή μας» τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.
«Καλύτερα να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τα αντιμετωπίζουμε εκ των υστέρων»
«Διαβεβαιώνω τους κάτοικους Σαντορίνης και νησιών που δοκιμάζονται ο κρατικό μηχανισμός το πλευρό τους. Καλυτέρα να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τα αντιμετωπίζουμε εκ των υστέρων», τόνισε προηγουμένως ο πρωθυπουργός.
«Με ψυχραιμία να ακούμε τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Ήρθαμε να επιβλέψουμε την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση ενός ενεργού φαινομένου που είναι σε εξέλιξη. Θα παρακολουθούμε το φαινόμενο» σημείωσε.
«Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε ότι αν κάποιος μένει σε παράκτια περιοχή αν αισθανθεί κάποιον δυνατό σεισμό να μην περιμένει μήνυμα του 112» τόνισε.
Η πρώτη στάση του πρωθυπουργού ήταν στο κινητό συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής «Όλυμπος».
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το γενικό νοσοκομείο Θήρας και το επιχειρησιακό κέντρο των δυνάμεων της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ.
Στο σημείο μίλησε με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και ενημερώθηκε για τα σχέδια της προληπτικής εκκένωσης των πολιτών.
Συνολάκης από Σαντορίνη: Απαραίτητοι οι παλιρροιογράφοι
Τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητοι οι παλιρροιογράφοι στα νησιά μας αναφέρθηκε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης ο οποίος βρέθηκε στην Σαντορίνη μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι «προετοιμάζεται ένας παλιρροιογράφος, δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοράσει κανείς από κατάστημα. Θα έλθω την επόμενη εβδομάδα για να το εγκαταστήσουμε».
Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-07 12:22:00