Ιταλία: Ο γιος του Τραμπ κατηγορείται ότι σκότωσε σπάνια πάπια
Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, που έχει βρει τον μπελά του και στο παρελθόν για κυνήγι λεοπάρδαλης, κατηγορείται τώρα ότι πυροβόλησε μια πάπια που απειλείται με εξαφάνιση, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.
Ο πολιτικός των Πρασίνων Αντρέα Ζανόνι κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία ότι ο 47χρονος γιος του αμερικανού προέδρου πυροβόλησε και σκότωσε μια καστανόπαπια κατά τη διάρκεια κυνηγετικού ταξιδιού του στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Γνωστό για το καφέ-πορτοκαλί φτέρωμά του, αυτό το είδος πάπιας είναι προστατευόμενο στην Ευρώπη.
Ο Ρομπέρτο Τιρανέλι, πρόεδρος του Συλλόγου Ορνιθολόγων της επαρχίας Εμίλια Ρομάνια, δήλωσε ότι το πουλί στο βίντεο που κυκλοφορεί, «είναι μια θηλυκή κασάρκα ταντόρνα, γνωστή ως καστανόπαπια, ένα εξαιρετικά προστατευόμενο είδος πτηνού σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, και απαγορεύεται το κυνήγι της».
Το οικολογικό κόμμα του Ζανόνι ανέφερε το περιστατικό στο ιταλικό Κοινοβούλιο μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αναρτήθηκε από τον ιστότοπο Field Ethos, και φαίνεται να δείχνει τον Τραμπ Τζούνιορ να απολαμβάνει ένα κυνηγετικό ταξίδι μαζί με φίλους του. Ο Ζανόνι δήλωσε ότι έστειλε το βίντεο, μαζί με την καταγγελία του, στην ιταλική αστυνομία.
Το Field Ethos, το οποίο ιδρύθηκε από τον Τραμπ τζούνιορ, παρουσιάζει βίντεο με περιπετειώδη ταξίδια στο εξωτερικό. «Είμαστε υπολείμματα τυχοδιωκτών παλαιάς κοπής και δεν ζητάμε συγγνώμη για αυτό» αναφέρει ο ιστότοπος. «Είμαστε άνθρωποι με διεθνή εμπειρία και με αυτοπεποίθηση να εξερευνήσουμε αχαρτογράφητες περιοχές. Το πρωί είμαστε κύριοι της λογικής, ενώ με τη δύση του ηλίου γινόμαστε φιλόσοφοι, με ένα ποτήρι ουίσκι μπροστά στο τζάκι» συμπληρώνει.
Το βίντεο, που αναπαράχθηκε στον ιστότοπο της Repubblica, δείχνει τον Τραμπ τζούνιορ να καυχιέται για τον αριθμό των πουλιών που σκότωσε. Χαϊδεύοντας το πτώμα μιας πάπιας με πορτοκαλί τρίχωμα, λέει: «Είναι αρκετά γαλαζοπράσινη πάπια, πολύ ασυνήθιστη για την περιοχή – δεν είμαι καν σίγουρος πώς αποκαλείται στα αγγλικά, αλλά ήταν μια απίστευτη βολή».
Ο Ζανόνι αναγνώρισε το είδος της πάπιας και ανέφερε ότι «στο βίντεο φαίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ να πυροβολεί διάφορα είδη, ενώ σε ένα καρέ εμφανίζεται να περιγράφει την καστανόπαπια, που είναι μια πολύ σπάνια πάπια στην Ευρώπη, ένα προστατευόμενο είδος μετά από οδηγία της ΕΕ και, φυσικά, από την ιταλική νομοθεσία».
Ο οικολόγος πολιτικός ανέφερε ότι έχει πιστοποίηση από την ιταλική κυβέρνηση ως ειδικός στην αναγνώριση ειδών πτηνών, ενώ και ένας ορνιθολόγος που εργάζεται για το ιταλικό Δημόσιο επιβεβαίωσε στους Times την αναγνώριση της καστανόπαπιας στο βίντεο. Ο Ζανόνι πρόσθεσε ότι, εκτός του πυροβολισμού της πάπιας, ο Τραμπ τζούνιορ παραβίασε τον νόμο λαμβάνοντας μέρος σε κυνήγι, καθώς αυτό επιτρέπεται μόνο σε ιταλούς πολίτες.
Το περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα στην περιοχή Βαλέ Πιεριμπί, κοντά στο νότιο άκρο της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, σύμφωνα με τον Ζανόνι. Στην Ιταλία μόνο οι κάτοικοι μπορούν να λάβουν άδεια κυνηγιού από την τοπική περιφερειακή αρχή.
Ο Τραμπ τζούνιορ έχει δεχθεί επικρίσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων των ΗΠΑ επειδή συχνά ποζάρει με κυνηγετικά τρόπαια. Εχει φωτογραφηθεί δίπλα στο πτώμα μια λεοπάρδαλης, κρατώντας στο ένα χέρι ένα μαχαίρι και στο άλλο μια ουρά ελέφαντα.
Το βίντεο, πουο παρουσιάζεται ως παραγωγή του Field Ethos, αν και δεν βρέθηκε στον ιστότοπό του, δείχνει τον Τραμπ τζούνιορ και τους φίλους του να οδηγούν θαλάσσια ταξί κατά μήκος ενός καναλιού στη Βενετία και να αλληλοσυγχαίρονται καθώς τραβούν φωτογραφίες με πάπιες στη λιμνοθάλασσα. Ιταλός σχολιαστής εξηγεί στο βίντεο ότι το περιστατικό συνέβη σε ιδιωτικά διαχειριζόμενη γη, με άδεια για κυνήγι μία φορά την εβδομάδα.
Ενας από τους συμμετέχοντες στο κυνήγι αναφέρει ότι ο Τραμπ τζούνιορ και ένας φίλος του σκότωσαν 50 πάπιες. Σύμφωνα με ιταλικό νόμο του 1992, το μη εξουσιοδοτημένο κυνήγι πτηνών τιμωρείται με πρόστιμο ύψους έως και 1.549 ευρώ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της ιταλικής κυβέρνησης Τζιλμπέρτο Πιτσέτο Φρατίν ανέφερε ότι γνωρίζει το περιστατικό και αναμένει επίσημη αναφορά για αυτό.
. . .
Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-06 13:29:00