Showbiz

Παραδοσιακά κεφτεδάκια –

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλης της οικογένειας!

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 κ.σ. ρίγανη
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 
Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα 100 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνεις πολύ καλά
Σκεπάζεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ημέρα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο που φτάνει μέχρι τη μέση περίπου και περιμένεις να ζεσταθεί
Πλάθεις τον κιμά σε μικρούς κεφτέδες τους αλευρώνεις και τους ρίχνεις σε δόσεις στο τηγάνι
Τηγανίζεις για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τους τοποθετείς σε μια πιατέλα στην οποία έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί
Τους σερβίρεις ζεστούς.


Δημοσιεύτηκε ! 2025-01-17 13:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button