Επτά αγαπημένα hotel rooftops για πιάτα από ταλαντούχους σεφ και την Αθήνα στα πόδια μας
Με την Ακρόπολη ή τον Λυκαβηττό στο πιάτο μας και τη φωτισμένη Αθήνα στα πόδια μας, επτά hotel rooftop restaurants διεκδικούν μία θέση στην καρδιά μας και στη λίστα μας με τις εξόδους μας στην πόλη. Νέα μενού, ανακαινισμένοι χώροι, αλλά και νέα εστιατόρια μας δίνουν αφορμές για να πατήσουμε το rooftop button στους ανελκυστήρες των ξενοδοχείων της Αθήνας.
GB Roof Garden Restaurant
Μόλις το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η πλήρης ανανέωση ενός εκ των εμβληματικότερων rooftop restaurants της πόλης μας, και είναι ομορφότερο από ποτέ. Ο λόγος για το GB Roof Garden στην κορυφή του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάννια. Στη νέα επιβλητική σάλα κυριαρχούν πλέον τα φυσικά υλικά με πρωταγωνιστές το λευκό μάρμαρο και το ξύλο. Χάρη στον νέο σχεδιασμό κάθε επισκέπτης απολαμβάνει πλέον την απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη και τα αξιοθέατα της πόλης από ψηλά. Η χρωματική παλέτα είναι βαθιά κλασική, με φρέσκα ουδέτερα χρώματα τονισμένα με διακριτικές πινελιές ροζ, πράσινου και χρυσού σε συνδυασμό με μοντέρνες λεπτομέρειες και ζωηρά στοιχεία εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, όπως η ενδυμασία των Ευζώνων.
Την ολική ανακαίνιση του εστιατορίου ανέλαβε ο βραβευμένος βρετανικός οίκος Goddard Littlefair. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι νέες στολές του προσωπικού, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον διάσημο ελληνικό οίκο μόδας Zeus n Dione. Το κοσμοπολίτικο GB Roof Garden παραμένει μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη, επικεφαλής της γαστρονομίας του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, τον ταλαντούχο Chef De Cuisine Νίκο Λιόκα και τον χαρισματικό Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα, οι οποίοι ενσαρκώνουν μέσα από το νέο “fine comfort” μενού τη σύνδεση της γαστρονομίας με την ουσία της κορυφαίας ελληνικής φιλοξενίας.
Χρησιμοποιώντας εγχώρια προϊόντα και φρέσκα υλικά εποχής από Έλληνες παραγωγούς συνθέτουν με μαεστρία ευφάνταστα πιάτα και νοσταλγικές γεύσεις που συνδυάζουν τις σύγχρονες διεθνείς μαγειρικές τάσεις με την τεράστια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας. Στο νέο εντυπωσιακό GB Roof Garden Bar που δεσπόζει στο χώρο απολαμβάνουμε δροσιστικά cocktails και τις εξαιρετικές γεύσεις του bar food menu με φόντο τον Παρθενώνα.
Art Lounge
Το design-first Art Lounge, στον 7ο όροφο του New Hotel με θέα όλα τα landmarks της Αθήνας, ένας χώρος που παραμένει πάντα η ζωντανή εφαρμογή του αισθητικού οράματος των αδερφών Campana, υποδέχεται τη νέα σεζόν με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ποιοτική ελληνική πρώτη ύλη και φυσικά τα νέα πιάτα του executive chef Μπάμπη Κουντούρη.
Εδώ λοιπόν ατενίζοντας όλη την πόλη στα πόδια μας απολαμβάνουμε γεύσεις από επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως γαρίδες Αμβρακικού, γραβιέρα από την Κρήτη, προσούτο Ευρυτανίας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και τόσα άλλα. Με αυτή τη βάση ο chef προτείνει μια φρέσκια γαστρονομική προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας που αναδεικνύει παραδόσεις, γεύσεις και μνήμες. Το ταρτάρ σουτζουκάκια, το γιουβέτσι αστακού, το χταπόδι στιφάδο και τα σκιουφιχτά με μοσχαρίσια πλευρά είναι signature πιάτα που υπογραμμίζουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς και το εκμέκ με πραλίνα φιστικιού, κανταΐφι και παγωτό από άνθη πορτοκαλιάς στις επιλογές των γλυκών.
Στο πλούσιο μενού μπορεί ακόμα κανείς να βρει πιάτα με ζυμαρικά, φρέσκα ψάρια, αλλά και κοπές ημέρας. Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε πως κάθε Σαββατοκύριακο το Art Lounge φιλοξενεί το διάσημο brunch του New Hotel, το οποίο σερβίρεται επίσης και στο ανανεωμένο Lobby Bar, στο ground floor, μια πραγματική «αστική όαση» που δημιούργησε το γραφείο Manhattan Projects.
Penthouse 21
Στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου President, η αφ’ υψηλού 360 μοιρών θέα φτάνει έως τη θάλασσα και στεφανώνεται από ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, κάνοντας το Penthouse 21 Rooftop Pool Bar Restaurant μία υπέροχη after office πρόταση για όλους, αλλά και ένα meeting point για κομψά breakfast, bunch, lunch και dinner εμπειρίες στην πόλη. Με το ξενοδοχείο, έργο του αρχιτέκτονος Ιωάννη Βικέλα, να βρίσκεται σε μία διαρκώς εξελισσόμενη διαδικασία πλήρους ανακαίνισης -τα δωμάτια πλέον έχουν ανακαινιστεί στο 90%-, το εντυπωσιακό rooftop restaurant συνδυάζει μία αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς με κομψές πινελιές, όπως τα έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή των ιδιοκτητών.
Με εφαλτήριο τη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας και της Μεσογείου, ο σεφ Θανάσης Δορμοίρης έχει σχεδιάσει ένα μενού εμπνευσμένο από την ελληνική γη, με γνωστές και αγαπημένες γεύσεις, οι οποίες μεταμορφώνονται μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση και αγάπη για τη μαγειρική. Ολόφρεσκα συστατικά και ξεχωριστοί συνδυασμοί που επανασυστήνουν κλασικά και αγαπημένα πιάτα, μας καλούν να αφεθούμε στην απόλαυση του brunch και του finger food, των signature cocktails και των εξαιρετικών πιάτων ελληνικής κουζίνας.
Η παραδοσιακή Κερκυραϊκή παστιτσάδα, το φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με χειροποίητες χυλοπίτες, το αρνί στιφάδο με πουρέ παστινάκι και σάλτσα κόκκινου κρασιού, αλλά και πιο μεσογειακής λογικής προτάσεις, όπως η τρίχρωμη κινόα με πιπεριές, αβοκάντο, πίκλα από κόκκινο κρεμμύδι και γιαούρτι μυρωδικών ή το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με wasabi mayo, είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα απολαύσουμε με backdrop την υπέροχη θέα. Highlight για όλες τις ώρες τις ημέρας τα σπανακοπιάτακια με χειροποίητο φύλλο βέργας, καλύτερα και από τα σπιτικά.
Sense
Το πανέμορφο rooftop restaurant του AthensWas Hotel με την Ακρόπολη κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής μας προσκαλεί σε ένα ακόμη γαστριμαργικό ταξίδι, όπου η σύγχρονη δημιουργική ελληνική κουζίνα συναντά την αρχαία παράδοση, στην ιδανική τοποθεσία. Το μενού που ξεκίνησε το καλοκαίρι με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια και με σύμμαχο την αστείρευτη ελληνική γη, περνάει στη χειμερινή «βερσιόν» του, αφού ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ταλαντούχα ομάδα του θα μας μυήσουν στο «δεύτερο σκέλος» ενός από τα καλύτερα και πιο εμπνευσμένα μενού της Αθήνας.
Τα Ελευσίνια Μυστήρια αποτελούν την αρχαιότερη και πιο σεβάσμια μυστηριακή λατρεία. Αποτελούσαν αρχικά μια ευεργετική αγροτική γιορτή που αποσκοπούσε στην γονιμοποίηση της γης ενώ αργότερα συνδέθηκε με την μύηση μιας ελπιδοφόρας υπόσχεσης για την γέννηση και την βαθύτερη διαιώνιση της ζωής. Η διαδικασία της Μύησις ήταν πολύ σημαντική και τελούνταν υπό άκρα μυστικότητα. Στο Sense η Μύησις στην ελληνική κουζίνα γίνεται με τρόπο φανερό αλλά με μια τελετουργία που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος αποδεδειγμένα αγαπά την ελληνική παράδοση, τη εποχικότητα και τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Το μενού που δημιούργησε με την ομάδα του, απογειώνεται με την εμπειρία olive oil pairing σε επιλεγμένα πιάτα, με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, διαφορετικών ποικιλιών από όλη την Ελλάδα.
Whispers
Ένα ολοκαίνουριο rooftop restaurant bar μόλις έκανε την εμφάνισή του στην πόλη και συναρπάζει, το νέο Whispers βρίσκεται στον έβδομο όροφο του Amalia Hotel Athens, στην καρδιά της Αθήνας, και μετά από μία πλήρη ανακαίνιση και ανακατασκευή του χώρου άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του καλοκαιριού. Highlights η απίστευτη θέα του και η προσεγμένη ελληνική μεσογειακή κουζίνα του νέου και πολλά υποσχόμενου executive chef Άγγελου Κονδέ.
Η εκτενής χρήση του ξύλου και των φυσικών υλικών πρωταγωνιστούν, τα γήινα χρώματα δίνουν το tempo και οι μεγάλες τζαμαρίες βοηθούν στην «ενοποίηση» εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, δημιουργώντας μία κομψή και συνάμα φιλική ατμόσφαιρα από το πρωί έως το βράδυ. Εδώ παίρνουμε θέση στα όμορφα στημένα τραπέζια και στην εντυπωσιακή μπάρα και απολαμβάνουμε απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τον Εθνικό Κήπο, το Κοινιβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, ενώ τις καθαρές μέρες βλέπουμε μέχρι τη θάλασσα.
Η κουζίνα «παίζει» με τεχνικές και τοπικά υλικά, παρουσιάζοντας εκλεπτυσμένα αλλά βαθιά νόστιμα πιάτα, όπως το Shi Drum φιλέτο με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και σως ντούγιας ή η πατατοσαλάτα με χειροποίητο λουκάνικο. Το γευστικό παζλ συμπληρώνεται από μία προσεγμένη λίστα κρασιών και cocktails. Σύντομα θα έχουμε και απευθείας γευστική ανταπόκριση.
Pasithea Rooftop Bar Restaurant
Επίσης ολοκαίνουριο all-day spot στο κέντρο της Αθήνας, με απίθανη θέα στην πόλη. Το Pasithea Rooftop Bar Restaurant μόλις προσγειώθηκε στον τελευταίο όροφο του επίσης νέου ξενοδοχείου The Athenaeum. Ο γεμάτος όρεξη και πάθος σεφ Βαγγέλης Νίκας, άρτι αφιχθείς από Λονδίνο και με προϋπηρεσία σε ονόματα όπως Alain Ducasse, Huston Blumenthal και Daniel Humm, ήρθε για να παρουσιάσει μια fine elegant κουζίνα που τον χαρακτηρίζει. Απόλυτοι πρωταγωνιστές αναδεικνύονται τα τοπικά υλικά, ενώ γίνεται σοβαρή προσπάθεια για μείωση του food waste.
Καθόμαστε λοιπόν δίπλα στις τεράστιες τζαμαρίες και απολαμβάνουμε ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Λυκαβηττό, το Ζάππειο αλλά και τον εθνικό κήπο, ενώ δοκιμάζουμε πιάτα όπως το σιγομαγειρεμένο χεράκι αρνιού με κρεμμύδι, κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ, πουρέ πατάτας με καπνιστή μελιτζάνα και φασολάκια, ή το ψητό χταπόδι με πουρέ από φασόλια, εσπεριδοειδή και αλμύρες.
Η εντυπωσιακή θέα στην πόλη ήταν και ο λόγος έμπνευσης του ονόματός του εστιατορίου από τη Νηρηίδα «Πασιθέα», η οποία με βάση την ελληνική μυθολογία, είχε θέα από παντού, ενώ λεγόταν ότι ζούσε στα νερά του ποταμού Ιλισού, η κοίτη του οποίου περνούσε από το σημείο που βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο. Εξαιρετικό σημείο για insta-worthy shots είναι τα εντυπωσιακά μοντέρνα γλυπτά με χρωματιστά led του γνωστού καλλιτέχνη Sake στην είσοδο. Το Pasithea προσφέρεται και για after-office cocktails με θέα το ηλιοβασίλεμα.
Astor Rooftop
Με την Ακρόπολη κυριολεκτικά στο πιάτο μας απολαμβάνουμε all-day εμπειρίες στο rooftop του ξενοδοχείου Astor, που μόλις ολοκλήρωσε μία πλήρη ανακαίνιση και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ανανεωμένη διάθεσή. Τοποθετημένο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, το ξενοδοχείο προσφέρει μοναδική θέα από το rooftop εστιατόριό του, στον 10ο όροφο, σε όλο το λόφο της Ακρόπολης, τη Βουλή των Ελλήνων, το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι τη θάλασσα.
Το πλούσιο πρωινό που σερβίρεται εκεί αποτελεί το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσει κανείς την εξερεύνηση της πόλης, ενώ με την πανοραμική 360° θέα στην Αθήνα από το απόγευμα δοκιμάζουμε επιλογές σε σνακ, finger food, δροσιστικά ποτά και ευφάνταστα cocktails. Η μοναδική θέα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός το καθιστούν ιδανικό σημείο για χαλαρωτικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ, ενώ προσεχώς αναμένεται να ξεκινήσει και η πλήρης λειτουργία του εστιατορίου με το μενού να φέρει την υπογραφή του σεφ Θανάση Δορμοίρη.
Δημοσιεύτηκε ! 2024-11-02 09:30:00