Κόσμος

Νετανιάχου: «Το Ιράν θέλει να φτιάξει πυρηνικές βόμβες για να καταστρέψει το Ισραήλ – Θα συνεχίσω τις Συμφωνίες του Αβραάμ»

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα (24.10.2024) ότι επιθυμεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις αραβικές χώρες για να «κλείσει» νέες συμφωνίες ειρήνης που θα ωφελούν το Ισραήλ, αφού τελειώσουν οι συγκρούσεις με το Ιράν, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής περιόδου της Κνεσέτ, όπου και δήλωσε ότι το Ιράν θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα για την καταστροφή του Ισραήλ.

«Προσβλέπω στην συνέχιση της διαδικασίας της οποίας ηγήθηκα λίγα χρόνια πριν με την υπογραφή των ιστορικών Συμφωνιών του Αβραάμ και στην επίτευξη ειρήνης και με άλλες αραβικές χώρες», δήλωσε ο Νετανιάχου στην ομιλία του.

REUTERS/Stringer

«Οι χώρες αυτές, και άλλες χώρες, βλέπουν καθαρά τα πλήγματα που καταφέρουμε σε όσους μας επιτίθενται, στον ιρανικό άξονα του κακού. Προσβλέπουν, όπως και εμείς, σε μία σταθερή, ασφαλή και ανθηρή Μέση Ανατολή», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ιράν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η Τεχεράνη προσπαθεί να κατασκευάσει στοκ πυρηνικών βομβών με στόχο να καταστρέψει το Ισραήλ, βομβών που θα οπλίζουν πυραύλους μακρού βεληνεκούς και θα μπορούσε να απειλήσει ολόκληρο τον κόσμο σε οποιαδήποτε τοποθεσία».

REUTERS/Karamallah Daher

Την ίδια στιγμή, το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες συναντήσεις στην Ντόχα με θέμα πιθανή συμφωνία εκεχειρίας στην Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων επικεντρώθηκε σε νέο σχέδιο που λαμβάνει υπ’ όψιν προηγούμενες προτάσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Τις επόμενες ημέρες οι συνομιλίες θα συνεχισθούν ανάμεσα στους μεσολαβητές και την Χαμάς για να εξετασθεί αν οι διαπραγματεύσεις και η συνέχιση της προσπάθειας προώθησης μιας συμφωνίας είναι εφικτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να δοθούν στοιχεία για το νέο σχέδιο.

To άρθρο Νετανιάχου: «Το Ιράν θέλει να φτιάξει πυρηνικές βόμβες για να καταστρέψει το Ισραήλ – Θα συνεχίσω τις Συμφωνίες του Αβραάμ» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 19:09:00

Back to top button