Auto

Καλή η Ferrari F80, αλλά ο V12 λείπει (+video)

Η Ferrari περίμενε υπομονετικά το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να παρουσιάσει με μεγαλοπρέπεια το καινούριο της μοντέλο. Η αποκάλυψη έγινε στην Ίμολα, στο πλαίσιο του Finali Mondiali Ferrari και εκεί είχαμε την πρώτη ευκαιρία να δούμε σε κίνηση την F80, αλλά κυρίως να την ακούσουμε.

Η παρουσίαση όπως ήταν αναμενόμενο έφερε ενθουσιασμό στο κοινό και ταυτόχρονα αρκετή γκρίνια κυρίως για τον ήχο του αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι η Ferrari αποφάσισε στην καινούρια F80 να μην χρησιμοποιήσει τον επιβλητικό V12 κινητήρα και να πάει στον V6 τούρμπο.



Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από την εκδήλωση της Ferrari και την αποκάλυψη της F80 η αλήθεια είναι ότι το νέο supercar είναι πολύ… ήσυχο. Παρά το γεγονός ότι ο οδηγός της F80 δεν ανεβάζει πολύ ψηλά τις στροφές, γίνεται ξεκάθαρο ότι λείπει ένα στοιχείο πάθους από το μηχανικό σύνολο.

Η μεγάλη διαφορά φαίνεται όταν μαζί με την F80 στην πίστα εμφανίζονται κι άλλα μοντέλα της Ferrari, με κορυφαία την αγωνιστική 499P που χαλάει κόσμο με τον ήχο της. Ίσως, το καλύτερο σχόλιο πάντως που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο είναι ότι ακόμα και το SUV της Ferrari, η Purosangue, ακούγεται καλύτερα από την F80.



Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η Ferrari στο νέο της supercar προτίμησε να επικεντρωθεί στην απόδοση και να παραμερίσει λίγο άλλα στοιχεία που έχουν γίνει συνώνυμα με την εταιρεία – όπως το πάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 19:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button