Κόσμος

Τραγωδία σε νοσοκομείο στα Κατεχόμενα: Έδωσαν γάλα με αλκοόλ σε 7 βρέφη – Νεκρό ένα μωρό 20 ημερών

Ένα νεογέννητο έχασε τη ζωή του και έξι ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο των Κατεχόμενων της Κύπρου, όταν νοσηλεύτρια φέρεται να μπέρδεψε το μπουκάλι με το οινόπνευμα και το έβαλε σε γάλα που ετοίμαζε για τα μωρά.

Το βρέφος 20 ημερών άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ άλλα έξι νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, πέντε άτομα έχουν συλληφθεί και θα παραμείνουν υπό κράτηση για τρεις μέρες. Εξετάζεται αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν εργαζόμενοι στη βάρδια όπου τα μωρά ήπιαν γάλα με οινόπνευμα και ο πέμπτος συλληφθέντας εργαζόταν στην προηγούμενη βάρδια.

Σύμφωνα με την τουρκικοκυπριακή ιστοσελίδα bugunkibris, έχει ήδη πραγματοποιηθεί νεκροψία- νεκροτομή στο μωρό που έχασε τη ζωή του. Ειδικότερα, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τα προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πληροφορίες από τα Κατεχόμενα αναφέρουν ότι οι γονείς των μωρών έμαθαν την Κυριακή από τα ΜΜΕ τι είχε συμβεί και έσπευσαν στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν αναλυτικά.

Έπειτα από αρκετές ώρες ο Υπουργός Υγείας, Χακάν Ντιντσγιουρέκ, επιβεβαίωσε όσα είχαν συμβεί, σημειώνοντας ότι δεν έγινε άμεσα γνωστό το τραγικό περιστατικό, καθώς οι Αρχές ήθελαν να συλλέξουν όλες τα στοιχεία και να μην προσπαθήσουν κάποιοι να τα αποκρύψουν.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι όποιος ευθύνεται για την τραγωδία θα τιμωρηθεί και εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό.

Οι οικογένειες του νεκρού βρέφους και των υπολοίπων έξι που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή θα υποβάλουν μηνύσεις τόσο κατά του υπουργείου Υγείας, όσο και κατά των διοικητικών υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των νοσοκομείων.

Μάλιστα, εμφανίζονται αποφασισμένες να προσφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να βρουν δικαίωση.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 17:21:00

Back to top button