Auto

Μην περιμένετε το νέο Renault 17…

Η Renault έχει δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα στην Αυτοκίνηση επαναφέροντας στην εποχή μας κλασικά μοντέλα της ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Μετά τα Renault 5 Electric, Twingo E-Tech Electric και Renault 4 E-Tech Electric, στο Παρίσι παρουσίασε το R17 Electric Restomod.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Γάλλο σχεδιαστή Όρα Ίτο και προκάλεσε εντύπωση. Όμως, παρά την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό που επισκέφτηκε την Έκθεση και τον διεθνή Τύπο τα στελέχη της εταιρείας δεν σκοπεύουν να εγκρίνουν στην παραγωγή του ως κανονικού μοντέλου.



Αυτό δήλωσε ο Λόρενς φαν ντεν Έκερ, Διευθυντής Σχεδιασμού του Ομίλου Renault. Όπως είπε η ανάμνηση των παλιών μοντέλων συχνά ωραιοποιείται, αλλά δεν πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρωτότυπο R17 Electric Restomod συνδυάζει μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία με την κλασική γραμμή του αμαξώματος του Renault R17 το οποίο παρουσιάστηκε το 1971.



Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 270 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ενώ το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ υλικό και από ανθρακονήματα. Το βάρος του είναι 1.400 κιλά.

Το εσωτερικό του παραμένει πιστό στη ρετρό αισθητική του αμαξώματος. Το ταμπλό είναι λιτό και έχει τέσσερις μικρές, αυτόνομες μεταξύ τους, οθόνες στον πίνακα οργάνων.



Τέλος, το τιμόνι του είναι τετραγωνισμένο και η επένδυση της καμπίνας είναι από μαλλί και συνθετικό ύφασμα, ενώ υπάρχουν και στοιχεία από ξύλο και αλουμίνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 11:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button