Auto

Σε μια ευρωπαϊκή χώρα το Leapmotor T03 κοστίζει €7.900 [video]

To Leapmotor T03 είναι από τα φθηνότερα ηλεκτρικά μοντέλα που πωλούνται στην Ελλάδα και μάλλον το πιο αξιόλογο από τα αστικού προσανατολισμού. 

«Το Leapmotor T03 αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι προσιτή και ανταγωνιστική», καταγράψαμε όταν το δοκιμάσαμε. Παρατηρώντας ότι «με κόστος που άλλοι πουλάνε μικροκινητικότητα, το Leapmotor Τ03 είναι πραγματικό αυτοκίνητο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε χώρους, οδική συμπεριφορά, ανέσεις και ασφάλεια».

Σταμάτηστε τις επιδοτήσεις στα πανάκριβα και θηριώδη ηλεκτρικά και στρέψτε τις στα αστικά EV, μήπως και καθαρίσει κάποια στιγμή ο αέρας των πόλεων

Τα θετικά μας σχόλια συνοδεύονται από μια τιμή που διαμορφώνεται στα €15.850, περιλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και της προωθητικής ενέργειας λανσαρίσματος €1.000 από την ελληνική αντιπροσωπεία.  Άκρως ανταγωνιστική τιμή για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Leapmotor T03, το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός… του Stellantis

Τι θα έλεγες όμως αν μάθαινες ότι υπάρχει μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου μετά την επιδότηση της κυβέρνησης, το αξιόλογο EV πωλείται μόλις €7.900; Ακριβώς, σε χρήματα που εδώ αποκτάς μεταχειρισμένο Hyundai i10 10ετίας που καταναλώνει πανάκριβη βενζίνη! Κάτι που θα καθιστούσε το κινεζικό EV ακαταμάχητο και θα απογείωνε τις πωλήσεις του. Μειώνοντας αντίστοιχα τους ρύπους που εκπέμπονται σε αστικά περιβάλλοντα.

Leapmotor T03

Η χώρα αυτή είναι η Μάλτα, με τη νησιωτική επικράτεια να καλύπτει επιφάνεια 316 km². Καθιστώντας το T03 των 265 km επαρκές για τις μικρές αποστάσεις που θα κληθούν να διανύσουν οι αγοραστές του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε ποια χώρα της ΕΕ το νέο Dacia Spring κοστίζει δέκα χιλιάρικα;

Δεν είναι το πρώτο μοντέλο που παρατηρούμε να πωλείται πολύ φθηνότερα σε χώρες του εξωτερικού. Ο έτερος ανταγωνιστής στην κατηγορία των αστικών ηλεκτρικών, το Dacia Spring, πωλείται μόλις €10.240 στο Λουξεμβούργο. Εξωπραγματική τιμή, €6.630 λιγότερα από το βασικό Sandero Streetway στην Ελλάδα!

Leapmotor T03

Η Leapmotor αποτελεί την 15η εταιρεία που εντάσσεται στον Όμιλο Stellantis. Με τις προσιτές τιμές της και τα ανταγωνιστικά της προϊόντα, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει χώρος για να ζήσει δίπλα στις υπόλοιπες mainstream μάρκες του Ομίλου. Τη Citroën, τη FIAT, την Peugeot και την Opel. Ή αν θα τις κανιβαλίσει.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 09:35:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button