Auto

Πoιο είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο για παιδιά;

Ένα μεγάλο ποσοστό όλων αυτών που θέλει να αποκτήσει καινούργιο αυτοκίνητο, δίνει βαρύτητα στην ασφάλεια που παρέχει το όχημα, όταν αυτό εμπλακεί σε σύγκρουση. Πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν για τα… αστέρια του κάθε αυτοκινήτου, τα οποία λαμβάνουν τα περισσότερα όταν συμμετέχουν στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός βαθμολογεί τα οχήματα σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς. Από εκεί δίνει και τα ανάλογα αστέρια που είναι από… κανένα έως πέντε, που θεωρείται και η καλύτερη βαθμολογία. Μεταξύ αυτών, τα αυτοκίνητα βαθμολογούνται και για την προστασία που προσφέρουν στα παιδιά όταν γίνει η σύγκρουση.

Ποιο είναι όμως το μοντέλο που έχει καταφέρει από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα να αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία;



Πήρε την καλύτερη βαθμολογία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει δημοσιοποιήσει ο EuroNCAP, το Audi Q6 e-tron είναι το επιβατικό μοντέλο που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στον τομέα της προστασίας των παιδιών. Το όχημα ελευθέρου χρόνου το οποίο έχει αποσπάσει πέντε αστέρια ασφαλείας στο EuroNCAP, θα το δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Το γερμανικό SUV κατάφερε να βαθμολογηθεί με 92% στον τομέα της προστασίας παιδιών και είναι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστα, όσον αφορά τα οχήματα που έχουν μετρηθεί την τρέχουσα χρονιά. Να σημειώσουμε πως το τελικό πόρισμα του οργανισμού για το Q6 e-tron δόθηκε τον Σεπτέμβριο.



Αυτονομία πάνω από 600χλμ.

Αναφορικά με το Audi Q6 e-tron, πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Η ισχύς του θα ξεκινά από τα 388 άλογα και θα φτάνει έως και τα 517 στην κορυφαία έκδοση SQ6 e-tron. Χαρακτηριστικό του μοντέλου η μεγάλη αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα αλλά και η ταχύτητα φόρτισης.

Η τιμή του Audi Q6 e-tron ξεκινά από τα 76.980 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 21:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button