Κόσμος

Σφοδρή επίθεση Μισέλ Ομπάμα κατά Τραμπ: Είναι ανίκανος και ανήθικος

Η Μισέλ Ομπάμα αντιμετώπισε τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια καυστική ομιλία στο Μίσιγκαν το Σάββατο, κατηγορώντας τον πρώην πρόεδρο για «τραγική ανικανότητα» και «ανήθικο χαρακτήρα», ενώ προέτρεψε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να επιλέξουν την Κάμαλα Χάρις για πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Εχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη» είπε η πρώην Πρώτη Κυρία στη συγκέντρωση της Χάρις στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν, μία από τις κρίσιμες Πολιτείες.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι αν, ως χώρα, είμαστε έτοιμοι για αυτή τη στιγμή» τόνισε η Ομπάμα απευθυνόμενη σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι μία από τις διασημότητες που επιστράτευσαν οι Δημοκρατικοί τις τελευταίες ημέρες για να μιλήσουν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της αντιπροέδρου, καθώς απομένουν εννέα ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.


Είχαν προηγηθεί οι Μπαράκ Ομπάμα, Μπρους Σπρίνγκστιν, Μπιγιονσέ, Σάμιουελ Τζάκσον, Σπάικ Λι και πολλοί άλλοι αστέρες από την πολιτική, τη μουσική και τον κινηματογράφο, που στήριξαν δημόσια τη Χάρις σε συγκεντρώσεις στην Τζόρτζια και στο Τέξας.

Στην πόλη Καλαμαζού του Μίσιγκαν η Κάμαλα Χάρις τόνισε τις διαφορές της από τον Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως στα καυτά ζητήματα των αμβλώσεων και των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, των φόρων και της υγειονομικής περίθαλψης.


Προτού απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος η υποψήφια των Δημοκρατικών, στη σκηνή βγήκε η Μισέλ Ομπάμα, η οποία εστίασε στη διαφορά στον χαρακτήρα και στα προσόντα των δύο υποψηφίων για την προεδρία.

Επέμεινε μάλιστα στον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν τον Τραμπ και τη Χάρις.


«Ελπίζω να με συγχωρήσετε που είμαι λίγο οργισμένη από το γεγονός ότι κάποιοι από εμάς επιλέγουμε να αγνοήσουμε την πλήρη ανικανότητα του Τραμπ, ενώ την ίδια ώρα ζητάμε από την Κάμαλα να μας ενθουσιάζει κάθε φορά» είπε η Ομπάμα, καλώντας τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους «να βγουν από την ομίχλη στην οποία βρίσκονται».

Η Ομπάμα μίλησε για ώρα και για την υγεία των γυναικών, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι δεν κατανοεί το περίπλοκο αυτό ζήτημα και ότι η δέσμευσή του να καταργήσει τη νομοθεσία για την παροχή ασφάλειας υγείας σε περισσότερους Αμερικανούς (Affordable Care Act), την οποία υιοθέτησε ο Μπαράκ Ομπάμα επί προεδρίας του, θα επηρεάσει «το σύνολο της υγείας των γυναικών».

«Εμείς οι γυναίκες θα γίνουμε η παράπλευρη απώλεια της οργής σας» τόνισε προτού παρουσιάσει στη σκηνή την Κάμαλα Χάρις.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας της, ένας διαδηλωτής διέκοψε την υποψήφια των Δημοκρατικών φωνάζοντας «όχι άλλος πόλεμος στη Γάζα».

Οι υποστηρικτές της του φώναξαν να σταματήσει και τότε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: «Σε ό,τι αφορά τη Γάζα, πρέπει να τερματίσουμε τον πόλεμο», και συνέχισε την ομιλία της ζητώντας από τους ψηφοφόρους «να γυρίσουν τη σελίδα του φόβου και του διχασμού».

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει πιο μπερδεμένος, πιο άστατος και πιο οργισμένος, και είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει πιο ασταθής ψυχικά. Αλλά την προηγούμενη φορά τουλάχιστον υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να τον ελέγξουν, όμως παρατηρώ ότι δεν είναι μαζί του πλέον» σημείωσε η Χάρις.

Πριν την προεκλογική συγκέντρωση, η υποψήφια των Δημοκρατικών συναντήθηκε με γυναίκες υγειονομικούς στο Πόρτατζ του Μίσιγκαν και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια υγειονομική κρίση μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία καταργήθηκε η προστασία του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η Χάρις συνομίλησε με έξι γυναίκες υγειονομικούς, οι οποίες της περιέγραψαν πως δέχονται δεκάδες γυναίκες ασθενείς από άλλες Πολιτείες όπου δεν προσφέρονται πλέον υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, μετά την ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο της ιστορικής του απόφασης στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 12:30:00

Back to top button