Auto

Theon R: Καταρρίπτοντας το… νόμο της βαρύτητας με μια παλιά Porsche!

Η 2025 GT3 RS είναι η ελαφρύτερη Porsche 911 που μπορεί κάποιος να αγοράσει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αλλά η νέα δημιουργία restomod της Theon Design, το Theon R, ένα σκληροπυρηνικό κουπέ βασισμένο στην 964, θα έστελνε -με συνοπτικές διαδικασίες- το εργοστασιακό μοντέλο στο… διαιτολόγο!

Τα παλιά αυτοκίνητα είναι σχεδόν πάντα ελαφρύτερα από τα αντίστοιχα σύγχρονα, που είναι μακρύτερα, φαρδύτερα, ασφαλέστερα και καλύτερα εξοπλισμένα. Έτσι, ακόμη και η 911 της γενιάς 964 που χρησιμοποιεί η Theon, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία της, ζυγίζει λιγότερο από μία σύγχρονη GT3 RS.



Αλλά η βρετανική εταιρεία που εξειδικεύεται στις μετατροπές Porsche έχει θέσει την 964 σε μια τόσο ακραία δίαιτα, που είναι πιο ελαφριά από ένα Mazda MX-5. Όχι από το σημερινό μοντέλο, αλλά από το αρχικό αυτοκίνητο του ’89!

Χάρη στη σχεδόν… εμμονική χρήση ανθρακονημάτων κατηγορίας F1, το Theon R ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά! Ο αερόψυκτος flat-six κινητήρας των 4,0 λίτρων του Theon R, αποδίδει 500 ίππους, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα, να έρχεται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και την αναλογία ισχύος-βάρους να κάνει τη διαφορά.



Η εταιρεία υποστηρίζει ότι για την κατασκευή ενός τέτοιου αυτοκινήτου, απαιτείται σκληρή δουλειά 18 μηνών. Γι’ αυτό και το κόστος του προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 19:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button