Auto

Ακόμα ένα «ηλεκτρικό» μπάσιμο στα επαγγελματικά

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Skywell παρουσίασε το 233, ένα αμιγώς ηλεκτρικό βαν κατηγορίας Mercedes Sprinter. Πρόκειται για μία κινεζική μάρκα που ιδρύθηκε το 2000 με το όνομα «Nanjing Golden Dragon» και αποτελεί μέλος του Skyworth Group από το 2011.

Στη Γερμανία, η Skywell έχει λανσάρει το D11, ένα τύπου Sprinter επαγγελματικό βαν που αντιγράφει εν πολλοίς τη σχεδίαση του δημοφιλούς μοντέλου της Mercedes.



Στο Παρίσι, η κινεζική εταιρεία παρουσίασε ένα σαφώς πιο σύγχρονο μοντέλο αυτής της κατηγορίας που επί του παρόντος το ονομάζει 233. Θα λανσαριστεί αρχικά στη βρετανική αγορά σε δύο εκδόσεις με διαφορετικό μεταξόνιο, δύο που διαφοροποιούνται από το ύψος και δύο με διαφορετικό βάρος.

Στη βασική με το μικρότερο μεταξόνιο, το μήκος του 233 ανέρχεται στα 5,49 μέτρα, ενώ με το μακρύ είναι στα 5,99 μέτρα. Το ύψος στην αρχική έκδοση είναι στα 2,2 μέτρα, αλλά στην ψηλότερη διαμόρφωση φτάνει τα 2,7 μέτρα.

Το βάρος του διαφοροποιείται αναλόγως τις διαμορφώσεις, με το μικρότερο να φτάνει τους 3,5 τόνους και το μεγαλύτερο τους 4,25. Στην Ευρώπη, το νέο βαν της Skywell θα μπορεί να οδηγηθεί με επαγγελματικό δίπλωμα κατηγορίας Β.



Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει ισχύ 150 kW (204 ίπποι) και 370 Nm και τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου φωσφορικού σιδήρου (LFP) της CATL, όπου στην αρχική έκδοση το 233 θα εξοπλίζεται με εκείνη των 88 kWh και στην μεγαλύτερη με αυτή των 105 kWh.

Η Skywell δεν ανακοίνωσε αυτονομία, ωστόσο θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν τον Απρίλιο του 2025 λανσάρει το μοντέλο στη Μεγάλη Βρετανία.

Εκεί, αναμένεται και να γνωστοποιήσει το πραγματικό όνομα με το οποίο θα διαγράψει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη, καθώς και την τιμή του, πριν το φέρει σε περισσότερες ακόμα αγορές της ηπείρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 16:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button