Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο – Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η συνάντηση

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να συναντηθεί στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από πρόσκληση του αμερικανού προέδρου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Νίκου Χριστοδουλίδη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (30.10.2024) στις 3:30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο, ενώ έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του στρατηγικού διαλόγου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Λευκωσία, και λίγους μήνες μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει την βαρύτητα που έχει αποκτήσει η Κύπρος για τις ΗΠΑ και τον αναβαθμισμένο στρατηγικό ρόλο που της αποδίδουν στην Ουάσιγκτον σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.

Τελευταία φορά που πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ήταν τον Ιούνιο του 1996, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

To άρθρο Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο – Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η συνάντηση δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 15:16:00

Back to top button