Ελλάδα

Συναγερμός για νέο κρούσμα ευλογιάς προβάτων στη Ναυπακτία: Σε ετοιμότητα οι αρχές

Νέο κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων αυτήν την φορά στην Δωρίδα Ναυπακτίας, θέτει σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές της Δυτικής Ελλάδας. 

Ήδη οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα τμήμα της Ναυπακτίας, όπως άλλωστε είχε γίνει και στην περίπτωση της πανώλης.

Έτσι τίθεται σε καραντίνα όλη η περιοχή σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το σημείο όπου έχει εντοπιστεί το κρούσμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι σήμερα τα κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 110, ενώ έχουν θανατωθεί 24.000 ζώα.

Σύμφωνα με το Agrinionews.gr προς το παρόν στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό δείγμα από τους συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του υπουργείου, απαγορεύεται η μετακίνηση των αιγοπροβάτων σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο η απαγόρευση αυτή αναμένεται να παραταθεί για λίγες ακόμα μέρες.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας βρίσκεται σε εγρήγορση και ζητά την στήριξη και καλή συνεργασία των κτηνοτρόφων και των εμπόρων ζώων.

Οι αρχές συστήνουν μεγάλη προσοχή προς κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, καθότι ένα ζώο μπορεί να προσβληθεί με την ευλογιά έως και 6 μήνες μετά την εμφάνιση της νόσου ενώ με την πανώλη μόλις στις πρώτες 72 ώρες.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 13:23:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button