Αθλητικά

Η Ρεάλ καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση οπαδών της στον Γιαμάλ: «Έρευνα για τον εντοπισμό των αξιοθρήνητων»

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να δείξει άμεσα αντανακλαστικά και να τιμωρήσει τους οπαδούς της, που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα.

Ο Λαμίν Γιαμάλ σκόραρε στο “Μπερναμπέου”, πανηγύρισε για τη μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδριτης με 4-0 και έπεσε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων από οπαδούς της “βασίλισσας”.

Κάμερες έπιασαν οπαδούς να αποκαλούν τον 17χρονο Ισπανό μεσοεπιθετικό “νέγρο” -και να χρησιμοποιούν και άλλους χαρακτηρισμούς- αλλά και να του φωνάζουν “πήγαινε να πουλήσεις χαρτομάντιλα σε φανάρια”.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αδράνησε σε αυτό το περιστατικό, καταδίκασε την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Λαμίν Γιαμάλ στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα και δεσμεύτηκε πως θα τιμωρήσει τους δράστες.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει απερίφραστα κάθε είδους συμπεριφορά που περιλαμβάνει ρατσισμό, ξενοφοβία ή βία στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και λυπάται βαθύτατα για τις προσβολές από μεμονωμένους φιλάθλους χθες το βράδυ σε μία από τις γωνίες του γηπέδου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε έρευνα με σκοπό τον εντοπισμό και τον εντοπισμό των δραστών αυτών των αξιοθρήνητων ανθρώπων και αξιοθρήνητων προσβολών, για να μπορέσει να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά και δικαστικά μέτρα”.

Θυμίζουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δείξει ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα στο παρελθόν, μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχτεί ποδοσφαιριστές της, με κυριότερο τον Βινίσιους.

To άρθρο Η Ρεάλ καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση οπαδών της στον Γιαμάλ: «Έρευνα για τον εντοπισμό των αξιοθρήνητων» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 12:35:00

Back to top button