Ελλάδα

Αυτοπυρπολήθηκε ο γυμνός άνδρας που οδηγούσε τυλιγμένος στις φλόγες

Σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 40χρονος άνδρας από τη Λάρισα, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου, σταμάτησε την κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος της ΚΥΔΕΠ Βελεστίνου, βγήκε από αυτό γυμνός και αποκαλύφθηκε ότι έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο του το κορμί.

Ο άνδρας φώναζε “με κάψανε, με κάψανε” και ζητούσε επίμονα να του προσφερθεί νερό. Οδηγοί σταμάτησαν προκειμένου να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δε μπορούσαν να αγγίξουν το κορμί του, το οποίο ήταν καμένο. Ο 40χρονος φορούσε μόνο τα παπούτσια του και δεν έδωσε καμία διευκρίνηση σχετικά με το ποιος του προκάλεσε το κακό.

Φέρεται μάλιστα να οδηγούσε επί ώρα με μεγάλη ταχύτητα στην εθνική οδό κατευθυνόμενος προς τον Βόλο, πιθανώς για να μεταβεί στο Νοσοκομείο της πόλης. Το όχημά του δεν έφερε καμία ένδειξη πυρκαγιάς και δεν είχε σημάδια εμπλοκής.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όμως η σοβαρότητα της κατάστασης οδήγησε στη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε, λίγα χιλιόμετρα, πριν βγει στην έξοδο του Βελεστίνου και πριν σταματήσει τα οχήματα για να ζητήσει βοήθεια.

Ειδικότερα, σε εσοχή σύντομης στάσης επί της ΠΑΘΕ στην περιοχή του Αερινού βρέθηκε ένα μπιτόνι με βενζίνη, ενώ η απόδειξη αγοράς του, την προηγούμενη μέρα από κατάστημα της Αθήνας εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο άνδρας πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα και για τον λόγο αυτό αυτοπυρπολήθηκε λίγη ώρα πριν κατέβει από το αμάξι του και ζητήσει από τους άλλους οδηγούς να τον σώσουν.

Ο 40χρονος δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση, αλλά οι πρώτες κουβέντες που του πήραν οι αστυνομικοί δεν είχαν ειρμό.

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

«Είδα ένα όχημα να έρχεται από πίσω μου. Μου έκλεισε τον δρόμο και σταμάτησε μπροστά από το αυτοκίνητό μου. Κατέβηκε ένας άνδρας γύρω στα 40, γυμνός. Φορούσε μόνο τα παπούτσια του. Φώναζε σε εμάς που σταματήσαμε για να βοηθήσουμε “βοήθεια, με έκαψαν, με έκαψαν, κάηκα», ενώ ζητούσε επίμονα να του δώσουμε νερό. Δεν του δώσαμε επειδή δεν ξέραμε αν θα του κάνει κακό. Είχε τα χέρια του ανοιχτά γιατί πονούσε. Πονούσε πολύ. Είμαι σοκαρισμένη. Ένας κύριος που ακολουθούσε, μας είπε ότι τον είδε από τα ΣΕΑ Αερινού να κορνάρει και να τρέχει με υψηλή ταχύτητα. Πήρα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ για να έρθουν να τον σώσουν. Δεν έλεγε κάτι στους διασώστες. Μόνο ότι τον έκαψαν» αναφέρει η γυναίκα, μιλώντας στο TheNewspaper.gr.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 09:53:00

Back to top button