Auto

Νισάφι, το Model X Plaid ξεφτιλίζει το Koenigsegg Agera [video]

Κανένα hypercar δεν έχει σχεδιαστεί έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα να κυριαρχεί στο 1/4 του μιλίου. Αλλά όταν έχεις τόσο καθηλωτική υπεροχή σε ισχύ και βάρος σε σχέση με ένα μαστόδοντο όπως το Model X Plaid της Tesla, η ήττα έρχεται ντροπιαστικά.

Σε μία ακόμα αναμέτρηση που οργάνωσε ο Mat Watson, αντιπαρατίθεται ένα θερμικό hypercar με ένα ξεδιάντροπα γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο. Στην EV γωνιά, βρίσκεται το Tesla Model X Plaid, η SUV εκδοχή του Model S Plaid. Φοράει τα ίδια μηχανικά μέρη, οπότε υπολόγισε 1.020 ίππους και 1.420 Nm, αλλά το βάρος είναι σαφώς ανώτερο από την ηλεκτρική μπερλίνα και πλησιάζει τους 2,5 τόνους. 

Ο ιδιοκτήτης του Koenigsegg ενδεχομένως να κυκλοφορεί καθημερινά με ένα Model X Plaid. Είναι καλό να ξέρει ότι δεν υπολείπεται σε επιδόσεις του «κυριακάτικου» αυτοκινήτου του 

Αν το Koenigsegg Agera RST το πετύχει σε τμήμα της Autobahn που δεν έχει όριο ταχύτητας, θα το καταπιεί για πρωινό. Αλλά κάτι αντίστοιχο περιμέναμε να γίνει κι εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια είναι η αυτονομία του Tesla Model X Plaid στο ταξίδι;

Αποδίδει 1.360 ίππους και 1.570 Nm, οπότε θα είχε σαφή ανωτερότητα σε επιδόσεις ακόμα κι αν ζύγιζαν το ίδιο. Μόνο που με 1.395 kg, η διαφορά τους είναι όσο ένα καινούργιο υβριδικό Suzuki Swift. Με δύο ενήλικες στην καμπίνα του.

Model X Plaid

Κι όμως, ο τρόπος που εκτοξεύεται από στάση το Tesla είναι από άλλον πλανήτη. Ενώ στις περισσότερες αναμετρήσεις το Agera ξεκινά πρώτο, κατευθείαν βρίσκεται να πασχίζει για πρόσφυση — πισωκίνητο γαρ — και μένει πολύ πίσω από το Plaid.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Koenigsegg Agera διαλύει το ρεκόρ της Bugatti Chiron στο 0-400-0!

Ακόμα κι όταν εκκινούν ρολάροντας, πάλι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το θηριώδες EV. Το γεγονός ότι έχει περίπου τα μισά kg στον ίππο κι ότι με τα χρήματα που κοστίζει θα μπορούσες να αγοράσεις καμιά 30αριά Model X, δεν κάνει καμία διαφορά στην πράξη. 

Ακόμα και στη δοκιμή πέδησης, όπου τα δύο μοντέλα ακινητοποιούνται από τα 160 km/h, θα περίμενε κανείς ότι θα σταματήσει πολύ νωρίτερα από τον βαρύ αντίπαλό του. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hummer H2 vs Suzuki Jimny: Ο Δαβίδ κερδίζει τον Γολιάθ

Ειδικά από τη στιγμή που το περίφημο Track Package δεν προσφέρεται στο Model X, παρά μόνο στο S Plaid. Κι όμως, η διαφορά τους είναι πολύ μικρότερη, περίπου ένα μήκος αυτοκινήτου. 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 08:33:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button