Αθλητικά

Bundesliga: Η Λειψία παρέμεινε 1η, γκέλες για Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ

Η Λειψία συνέχισε με νίκες την ξέφρενη πορεία της στη φετινή Bundesliga, με τους «ταύρους» να κερδίζουν 3-1 την Φράιμπουργκ στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήττα για την Ντόρτμουντ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, ισοπαλία η Λεβερκούζεν ενάντια στην Βέρντερ Βρέμης.

Δεν έχει στάση το τρένο της Λειψίας στην φετινή Bundesliga. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κέρδισε εντός έδρας με σκορ 3-1 την Φράιμπουργκ με τους Ορμπάν (47΄), Χερτρούιντα (58΄) και Οπέντα (79΄) να πετυχαίνουν τα γκολ των «ταύρων». Οι φιλοξενούμενοι είχαν «ανοίξει» το σκορ στο 15΄με τον Ντοάν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Νέο «κάζο» της Ντόρτμουντ, αυτή τη φορά με μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ομάδα και τους φιλάθλους της, καθώς για δεύτερο σερί ματς προηγήθηκε, αλλά τελικά αποχώρησε από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι, αυτή τη φορά κόντρα σε ομάδα που είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Πρώτα στη Μαδρίτη προηγήθηκε με 2-0, αλλά τελικά γνώρισε τη συντριβή από την Ρεάλ με 5-2, για το Champions League, και σήμερα στην έδρα της Αουγκσμπουργκ, από την οποία ηττήθηκε, και πάλι με ανατροπή, με 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στην Bundesliga.

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε νωρίς με τον Μάλεν (4′), αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, που είχαν ξανά τον Δημήτρη Γιαννούλη στους πρώτους 11 που παράχθηκαν στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη της ομάδας του Νούρι Σαχίν και ανέτρεψαν το σκορ με δύο γκολ του Αλέξις Κλοντ-Μορίς, παίρνοντας τη σπουδαία νίκη.

Στο μεταξύ στη Λειψία, η τοπική ομάδα κατάφερε να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση της Φράιμπουργκ και να πάρει τους τρεις βαθμούς με 3-1, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στο Αμβούργο η Ζανκτ Πάουλι με τον Μανώλη Σάλιακα στο αρχικό σχήμα υποδέχτηκε τη Βόλφσμπουργκ, που είχε ξανά στην ενδεκάδα τον Κώστα Κουλιεράκη, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Ο Βίκτορ Μπονιφέις σκόραρε σε τρίτο διαδοχικό ματς στη Bundesliga, ωστόσο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν έφυγε νικήτρια από τη Βρέμη, καθώς οι γηπεδούχοι με το γκολ του Σμιντ στο 90′ «έσωσαν την παρτίδα» (2-2), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Μετά την πρώτη απώλεια που είχαν μεσοβδόμαδα στο Champions League (1-1 με τη Μπρεστ) οι πρωταθλητές Γερμανίας επέστρεψαν στην εγχώρια πραγματικότητα, όπου είχαν τη δεύτερη σερί ισοπαλία και 3η στο πρωτάθλημα, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να βρεθούν στο -3 από την πρωτοπόρο Λειψία.

Για τη Βέρντερ, που προερχόταν από τρία «διπλά» εκτός έδρας, επί των Βόλφσμπουργκ (4-2), Χοφενχάιμ (4-3) και Μάιντς (1-2) η αποψινή ήταν η τρίτη εντός έδρας ήττα, μετά το 0-1 από την Φράιμπουργκ (5/10) και το «βαρύ» 0-5 από τη Μπάγερν στις 21/9.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (26/10/24)

Λειψία-Φράιμπουργκ 3-1

(47′ Ορμπάν, 58′ Χερτρούιντα, 79′ Οπέντα-15′ Ντοάν)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 2-1

(25′, 50′ Κλοντ Μορίς-4′ Μάλεν)

Ζανκτ Πάουλι-Βόλφσμπουργκ 0-0

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 2-2

(74′ Ντουκς, 90′ Σμιντ – 30′ Μπονιφέις, 77′ αυτ. Άγκου)

To άρθρο Bundesliga: Η Λειψία παρέμεινε 1η, γκέλες για Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 21:39:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button