Auto

Γιατί οι Ιάπωνες αποσυναρμολογούν BYD Atto 3 και Model Y;

Η Tesla κι οι κινεζικές εταιρείες φαίνεται να έχουν πάρει κεφάλι στον ηλεκτρικό στίβο, τόσο σε σχέση με την Ιαπωνία, όσο και με τις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Για να βρουν απαντήσεις, οι Ιάπωνες κάνουν φύλλο και φτερό διάφορα μοντέλα, όπως το Atto 3 και το Model Y.

Το Γραφείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας πραγματοποίησε ένα σεμινάριο για να μοιραστεί τις τάσεις της τεχνολογίας αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Περίπου 70 εταιρείες ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην κεντρική Ιαπωνία επισκέφτηκαν την εγκατάσταση αποσυναρμολόγησης EV σε ένα εγκαταλειμμένο γυμνάσιο στην επαρχία Gifu, όπου ξεχώριζαν ένα Tesla Model Y και πολλά ακόμα μοντέλα. 

Οι Ιάπωνες προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος στην ηλεκτροκίνηση κι αναλύουν τους πρωτοπόρους

Συνολικά 16 αυτοκίνητα είχαν αποσυναρμολογηθεί και διαμοιραστεί σε περισσότερα από 90.000 ανταλλακτικά. Εκτός από το Model Y, που τα μοντέλα που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά κατασκευάζονται στο Βερολίνο, τα υπόλοιπα ήταν κινεζικά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το Atto 3 της BYD. Σύμφωνα με το Nikkei, το κινεζικό SUV εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με το πόσο προσιτό είναι δεδομένου του μεγέθους και των προδιαγραφών του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BYD Atto 3 τροφοδοτεί μηχάνημα αιμοκάθαρσης για 11χρονο

Στην Κίνα, όπου ονομάζεται Yuan Plus, ξεκινά κάτω από τα €18.500, αν και με μπαταρία 50 kWh κι όχι αυτήν των 60,5 kWh, με την οποία διατίθεται στην Ευρώπη. Όχι πως η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ ακριβότερη, αφού κοστολογείται περίπου €1.300 επιπλέον.

Model Y

Οι Ιάπωνες σχολίασαν τις οικονομίες κλίμακος που έχουν συντελέσει στο χαμηλότερο κόστος, αλλά και τις τεχνολογικές καινοτομίες. Ξεχώρισαν το λεγόμενο «E-Axle» που χρησιμοποιεί η BYD, το οποίο αποτελείται από πληθώρα διαφορετικών εξαρτημάτων. Περιλαμβάνει όχι μόνο τον ηλεκτροκινητήρα, αλλά και το ινβέρτερ, το κοντρόλερ, τον ενσωματωμένο φορτιστή AC, τον μετατροπέα DC-to-DC και το σύστημα BMS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Μodel Y είναι ένα έργο τέχνης, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Toyota

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ιάπωνες αποσυναρμολογούν ένα Tesla Model Y. Πριν ενάμιση έτος, τεχνικοί της Toyota είχαν κάνει κόσκινο το ηλεκτρικό crossover για να αναλύσουν κάθε λεπτομέρειά του και τον τρόπο κατασκευής του. Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για «έργο τέχνης».

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 20:23:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button