Ελλάδα

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες με λεία 25.000 ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον δύο άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαπατώντας ηλικιωμένους πολίτες μέσω τηλεφώνου.

Η ομάδα δρούσε μεθοδικά: οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και παρίσταναν τους γιατρούς, ζητώντας χρήματα για δήθεν επείγον χειρουργείο στενού συγγενή τους. Μόλις οι ανυποψίαστοι πολίτες έπεφταν στην παγίδα, οι δύο συλληφθέντες παραλάμβαναν τα χρήματα ή τα τιμαλφή από προκαθορισμένα σημεία, και τα μετέφεραν εκτός συνόρων, μέχρι τη Βουλγαρία.

Η αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφάλειας Άρτας και Σαλαμίνας και το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά Καρδίτσας, αποκάλυψε ότι η εγκληματική ομάδα είχε αποσπάσει συνολικά 25.000 ευρώ σε διάφορες περιοχές, όπως τη Σαλαμίνα, τα Τρίκαλα, την Άρτα και τα Ιωάννινα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν 10 χρυσές λίρες, χρυσαφικά και 4.000 ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν στους εξαπατημένους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 18:28:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button