Κόσμος

Χιούστον: Η Μπιγιονσέ μίλησε για τις αμβλώσεις σε μεγάλη συγκέντρωση της Χάρις

Η Μπιγιονσέ ανέβηκε για νιοστή φορά στη σκηνή στη δική της πόλη, το Χιούστον, την Παρασκευή, μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν για να τραγουδήσει.

Η δημοφιλέστερη μουσικός στις ΗΠΑ –μόνο η Τέιλορ Σουίφτ βρίσκεται στην ίδια κατηγορία- πήρε το μικρόφωνο σε μία ακόμα προεκλογική συγκέντρωση γεμάτη σταρ, της Κάμαλα Χάρις, με στόχο να κινητοποιήσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αλλά και τους Δημοκρατικούς για να δώσουν την μεγάλη μάχη στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Σε μία συγκέντρωση, όπου το βασικό θέμα ήταν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και οι αμβλώσεις, η Μπιογιονσέ είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε μία ιστορική καμπή και προειδοποίησε ότι η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων στην πολιτεία θα μπορούσε να γίνει ομοσπονδιακός νόμος, εάν εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Σας χρειαζόμαστε όλους και όλες», είπε η Μπιγιονσέ μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος 30.000 ατόμων σε στάδιο του Χιούστον. «Είμαι εδώ ως μητέρα. Βρισκόμαστε στο “παρά ένα” μιας απίστευτης αλλαγής, σε μία ιστορική καμπή».


Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος χρησιμοποιεί το τραγούδι «Freedom»της Μπιγιονσέ ως τον κεντρικό ύμνο της εκστρατείας της. Η Μπιγιονσέ είναι προσωπική φίλη, εδώ και πολλά χρόνια, με τους Ομπάμα.

Η Χάρις επέλεξε το Τέξας για να κάνει μία συγκέντρωση εκτός των επτά κρίσιμων πολιτειών, στις οποίες η κούρσα είναι αμφίρροπη, καθώς το θέμα των αμβλώσεων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης της για τον Λευκό Οίκο, αλλά και για να βοηθήσει τον εκεί Δημοκρατικό υποψήφιο για τη Γερουσία.


Οι Δημοκρατικοί κινδυνεύουν να χάσουν την οριακή τους πλειοψηφία στη Γερουσία -και στο Τέξας, ο Κόλιν Αλρεντ φαίνεται, απρόσμενα, να έχει ελπίδες απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Τεντ Κρουζ.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει ξανά, θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο», είπε η Χάρις ενώπιον του μεγαλύτερου πλήθους στο οποίο έχει μιλήσει στην προεκλογική της εκστρατεία μέχρι σήμερα.

Ο θρύλος της κάντρι, Γουίλι Νέλσον, τραγούδησε στη συγκέντρωση της Χάρις – REUTERS/Kevin Lamarque

Η Χάρις αναφέρθηκε στις οδυνηρές επιπτώσεις της απαγόρευσης των αμβλώσεων, όπως αυτή στο Τέξας, την οποία ονόμασε «πολιτεία-ορόσημο για το δικαίωμα στην αναπαραγωγική ελευθερία».


Τις τραγικές προσωπικές τους ιστορίες μοιράστηκαν γυναίκες από το Τέξας, που υπέφεραν λόγω της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην πολιτεία και επιπλοκών στις εγκυμοσύνες τους.

Το μικρόφωνο πήραν επίσης η μουσικός Κέλι Ρόουλαντ και η ηθοποιός Τζέσικα Αλμπα, ενώ τραγούδησε ο θρύλος της κάντρι, Γουίλι Νέλσον.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 12:32:00

Back to top button