Κόσμος

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Ιράν – Τι δήλωσαν πηγές στο CNNi

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/10).

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε «ακριβείς και στοχευμένες» αεροπορικές επιδρομές κατά στρατιωτικών στόχων στο Ιράν.

«Η επιδρομή που έγινε ως αντίποινα ολοκληρώθηκε και η αποστολή έχει ολοκληρωθεί» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο IDF. «Τα αεροσκάφη μας έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στην πατρίδα».

Εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον IDF δείχνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ στο αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατά του Ιράν, στις 26 Οκτωβρίου, 2024

IDF

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν «εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων» που όπως αναφέρουν χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ το προηγούμενο διάστημα.

Αναφέρεται ακόμη πως επλήγησαν συστοιχίες πυραύλων εδάφους- αέρος και άλλα στοιχεία της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας. Τέλος ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε ότι αν “το καθεστώς του Ιράν κάνει το λάθος να ξεκινήσει έναν νέο γύρο κλιμάκωσης, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε”.

«Η αντίδραση θα είναι ανάλογη»

Το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε κάθε είδους ισραηλινή επίθεση, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με ανάλογη αντίδραση για κάθε πράξη του», ανέφερε αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Σε δύο κύματα τα πλήγματα στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το Ισραήλ έπληξε σε δύο κύματα στόχους στην Τεχεράνη. Ο IDF κάνει λόγο για «επιδρομές ακριβείας» σε στρατιωτικούς στόχους.

Η Τεχεράνη προειδοποίησε με αντίποινα, με ιρανό αξιωματούχο να δηλώνει στο πρακτορείο Tasnim πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με ανάλογη αντίδραση για κάθε πράξη του».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως είχε ενημερωθεί για τα ισραηλινά πλήγματα του Ιράν αλλά δεν είχε καμία εμπλοκή και χαρακτήρισε τα χτυπήματα «άσκηση του δικαιώματος στη νόμιμη άμυνα και ως απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 05:59:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button