Auto

Τρία χρόνια incharge, τρία χρόνια κορυφαίες υπηρεσίες

Στις 25 Οκτωβρίου του 2021, η nrg παρουσίασε το incharge, αλλάζοντας τα όσα γνωρίζαμε, μέχρι εκείνη τη στιγμή για τις υπηρεσίες φόρτισης. Τρία χρόνια μετά, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην προσφορά κορυφαίων υπηρεσιών προς τους πελάτες της κι εμείς ταξιδέψαμε στο Μέτσοβο για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι την πρόοδο του δικτύου.

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, φάνηκε πως το δίκτυο incharge θα αποτελούσε game changer στον χώρο της ηλεκτροκίνησης. Δεν ήταν μόνο η επένδυση της εταιρείας που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Motor Oil αλλά πολύ περισσότερο η πίστη αλλά και η σιγουριά των ανθρώπων για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Με αφορμή λοιπόν την επέτειο των τριών χρόνων λειτουργίας του, ταξιδέψαμε στο πάντα μαγευτικό Μέτσοβο με τρία ηλεκτρικά βαν (Mercedes-Benz EQV, Maxus Mifa 9 και Opel Zafira-e) έχοντας μια πολύ καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις δυνατότητες του δικτύου. 

To δίκτυο incharge διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των υποδομών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτροκίνηση, μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη

Το δίκτυο incharge, αποτελεί σήμερα το δίκτυο με τους πιο γρήγορους ταχυφορτιστές στην Ελλάδα. Οι ταχυφορτιστές incharge, που βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο και στους αυτοκινητοδρόμους, είναι προηγμένης τεχνολογίας και είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έως και στο 80% της δυναμικής του, σε 20 λεπτά. Φτάνοντας στο ΣΕΑ Αταλάντης, όπου και μας περίμεναν τρεις ταχυφορτιστές ισχύος 360 KW δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πάνω από 23 λεπτά προκειμένου το Zafira να φτάσει από το 39-86% προκειμένου να συνεχίσουμε χωρίς κανένα απολύτως άγχος το ταξίδι μας.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως τα 86 από τα 440 σημεία ταχυφόρτισης είναι εγκατεστημένα σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων AVIN και Shell, καθώς και σε άλλα σημεία εντός των ΣΕΑ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, διευκολύνοντας ακόμα και τα μεγάλα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν ταχυφορτιστές ισχύος 360 Kw τόσο στους αυτοκινητοδρόμους (ΣΕΑ Μεγάρων, Ακράτας και Φιλιππιάδας) όσο και σε άλλα σημεία εντός πόλεων. Με την τοποθέτηση φορτιστή 180 Kw στο ΣΕΑ Αλμυρού να έρχεται τους επόμενους μήνες λύνοντας τα χέρια σε όσους θέλουν να κάνουν εύκολα και γρήγορα το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τούμπαλιν σε μια άκρως σημαντική από όλες τις απόψεις κίνηση.

Incharge SEA Atalantis

Συνολικά, σε διάστημα 36 μηνών η ανάπτυξη του δικτύου incharge δεν είναι απλά ραγδαία αλλά εκθετική. Αδιάψευστος μάρτυρας οι αριθμοί. Από τα 190 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης του 2021 στα 1.600 (με 1.200 φορτιστές) του σήμερα σε 760 τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, προσυπογράφοντας ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δικτύου.

Μια αύξηση που ισοδυναμεί σε ποσοστό 690%! Για να έχετε μια ακόμα ενδεικτική εικόνα της δυναμικής του δικτύου παραθέτουμε το εξής παράδειγμα. Πριν από περίπου πέντε μήνες, όταν και ταξιδέψαμε με το Nissan Ariya στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο το incharge μετρούσε λίγο πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης σε 700 τοποθεσίες.

Και δεν σταματά εκεί καθώς, η nrg ενισχύει τη θέση της στην ηλεκτροκίνηση με συνεργασίες και συμμαχίες, όπως με τις αλυσίδες σουπερμάρκετ My Market (περισσότερα από 220 σημεία φόρτισης) και Μασούτης (περισσότερα από 130 σημεία φόρτισης). Μάλιστα επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα (Costa Navarino, Grecotel), επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης.

Μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το εν λόγω άρθρο οι εγγεγραμμένοι στο incharge χρήστες ξεπερνούν τους 23.000 (1.000 το 2021). Γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην άμεση εξυπηρέτηση που είναι διαθέσιμη 24/7, ώστε οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων να νιώθουν πάντα ασφάλεια αλλά και στην βραβευμένη εφαρμογή «incharge». Ένα χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο για τους κατόχους EV.

Incharge

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κύριος Ηλίας Πετρής, Business Operations Manager έκανε γνωστή τη νέα εμπορική πολιτική του incharge που περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες χρηστών (guest, driver και traveler) με ξεχωριστά προνόμια (επιπλέον έκπτωση 20% κατά το διάστημα 21:00-09:00 σε όλα τα AC σημεία φόρτισης) και καινοτόμες υπηρεσίες για μια ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Με δυνατότητα κρατήσης φορτιστή η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στα premium members να προγραμματίζουν απρόσκοπτα τις συνεδρίες φόρτισης εκ των προτέρων, δεσμεύοντας μόνο έναν φορτιστή (σε σημεία όπου υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις DC). Με αυτή τη φιλική προς το χρήστη λειτουργία, τα premium members για τα οποία απαιτείται ετήσια συνδρομή €50 (travelers) μπορούν να κάνουν κράτηση για φορτιστή από απόσταση, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη και αποτελεσματική εμπειρία φόρτισης. Το booking slot θα έχει διάρκεια μισής ώρας, με τον προγραμματισμό της κράτησης να μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και οχτώ ώρες πριν.

incharge

Με την RFID κάρτα για όλο το δίκτυο incharge, που λειτουργούν ως μέθοδος ταυτοποίησης για την εκκίνηση ή την διακοπή της διαδικασίας φόρτισης. Οι κάτοχοι των καρτών RFID μπορούν χωρίς την χρήση της εφαρμογής να σκανάρουν την κάρτα στο σημείο του φορτιστή με την αντίστοιχη σήμανση και να εξυπηρετηθούν. 

Incharge SEA Atalantis

Ακόμη, η ένταξη στο οικοσύστημα της Hubject καθιστά τους σταθμούς φόρτισής συμβατούς με εκατοντάδες παρόχους υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, δίνοντας σε πολλούς ακόμη οδηγούς EV τη δυνατότητα να φορτίζουν στο δίκτυό incharge. Συν τοις άλλοις, καθιερώθηκαν συνεργασίες με την DCS & Elli, επιτρέποντας την ορατότητα των φορτιστών incharge στα συστήματα πλοήγησης των BMW, MINI, Mercedes-Benz, Hyundai, Kia, VW, Audi, Škoda, Volvo και Subaru.

Ο κύριος Πετρής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην nrg επενδύουμε διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με σκοπό την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του οδηγού ηλεκτροκίνητου οχήματος. Κλείνουμε τρία χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι οι Έλληνες οδηγοί εμπιστεύονται το incharge».

Για την Motor Oil ευρύτερα, η ηλεκτροκίνηση είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, ένας από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη του Ομίλου στο άμεσο μέλλον. Οι επενδύσεις θα συνεχιστούν, ενώ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας με τα στελέχη της nrg μάθαμε πως εν καιρώ θα δούμε όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα. Με τους στόχους για το 2030 να κάνουν λόγο για πάνω από 4.000 σημεία φόρτισης σε όλη τη χώρα.

Κόστος Φόρτισης στο Δίκτυο Incharge

Tύπος φορτιστή Guest (δεν απαιτείται εγγραφή) Driver (απαιτείται εγγραφή με μέιλ) Traveler (απαιτείται συνδρομή)
AC €0,45 €0,40 €0,37
DC €0,57 €0,52 €0,49
DC (Αυτοκινητόδρομοι) €0,67 €0,62 €0,59




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 19:32:00

Back to top button