Οικονομία

Χατζηδάκης από την Ουάσινγκτον: Οι πάντες αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας

Τη θετική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό διαπίστωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, όπου συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Oπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη, οι πάντες αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει σε τομείς όπως η μείωση του χρέους, η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε:

«Στην Ουάσιγκτον όλοι όσοι συναντήσαμε αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στην οικονομία της Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια.


Οι επίσημοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι επενδυτικές τράπεζες, οι αναλυτές, οι πάντες, σημειώνουν την πρόοδο που έχει γίνει σε σχέση με τη μεγάλη μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνει η χώρα και μάλιστα με υπεραπόδοση του προϋπολογισμού, τη σημαντικότατη μείωση της ανεργίας και τη συναρτημένη άμεσα με τη μείωση της ανεργίας αύξηση, πολύ μεγάλη αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών.


Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλή δουλειά και γι’ αυτό θα προχωρήσουμε μπροστά με σοβαρότητα και χωρίς αυταρέσκεια.

Κάθε φορά που περνάω την πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θυμάμαι αυτόματα την περασμένη δεκαετία και ξέρω ότι είναι προσωπική μου υποχρέωση, όπως και όλης της κυβέρνησης φυσικά, να δουλέψουμε σοβαρά και υπεύθυνα, κλείνοντας τα αυτιά μας ερμητικά στις σειρήνες του λαϊκισμού, για να μην ξαναγυρίσει ποτέ η χώρα μας στα δεινά που πέρασε την περασμένη δεκαετία.


Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας διαχρονικά είναι ο λαϊκισμός».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 11:41:00

Back to top button