Ελλάδα

Αίθριος ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πότε αναμένονται οι πρώτες βροχές

Παρόλο που η ανομβρία και οι καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ο αντικυκλώνας που βρίσκεται πάνω από τη χώρα μας και αποτρέπει την είσοδο ψυχρών αέριων μαζών, θα «σπάσει» επιτρέποντας στις πρώτες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Έχει προκύψει μία ατμοσφαιρική κυκλοφορία που δεν συμβαδίζει με την εποχή που βρισκόμαστε με αποτέλεσμα να έχουμε την παρατεταμένη ανομβρία, τις καλές καιρικές συνθήκες, με μοναδική παραφωνία το βοριαδάκι, το οποίο θα ενισχυθεί λίγο σήμερα μέσα στο Αιγαίο. […] Μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου δεν φαίνεται να έχουμε αξιόλογες βροχές στη χώρα μας» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει γύρω στις 7-10 Νοεμβρίου.

«Θα σπάσει ο αντικυκλώνας και θα κινηθεί προς τα βόρεια–βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης για να ανοίξει ο δρόμος και να μας έρθουν κακοκαιρίες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που θα δώσουν περισσότερες βροχές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ανομβρία

Με τη σειρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει ότι τους δύο προηγούμενους μήνες (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο) κύλησαν με περίπου 40% λιγότερο νερό για την Αττική , 90% για τις Κυκλάδες , 75% για την Κρήτη και 80% για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με κλιματικά δεδομένα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Καλησπέρα φίλοι μου!

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμμα βροχοπτώσεων. Για παράδειγμα οι δύο προηγούμενοι μήνες (Σεπ-Οκτ ) κύλησαν με περίπου 40% λιγότερο νερό για την Αττική , 90% για τις Κυκλάδες , 75% για την Κρήτη και 80% για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με κλιματικά δεδομένα.

Επιπλέον η πρόγνωση για αξιόλογες βροχές τις επόμενες ημέρες είναι απογοητευτικές. Ας ελπίσουμε αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται για αλλαγή του καιρού και κάποιες βροχές από τις 5/11 και μετά να διατηρηθεί.

Για τον καιρό του τριημέρου και της παρέλασης ισχύει αυτό που έχουμε πει εδώ και ημέρες. Αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 24-25 βαθμούς!

Τα Fake news για κακοκαιρίες και αναβολή παρελάσεων για άλλη μια φορά εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν.Σε αυτό πρέπει πάντα να συμβάλλουμε όλοι μας!

Στην εποχή της άφθονης πληροφορίας οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε αυτό που διαβάζουμε και να απαιτούμε πάντα να υπάρχει τεκμηριωμένο επιστημονικό υπόβαθρο και κατάρτιση από αυτόν που το λέει χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς»

Ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ο καιρός του τριημέρου θα είναι πολύ καλός.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 22-24 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και στους 24-26 βαθμούς στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Βασικό χαρακτηριστικό των ημερών θα είναι η ηλιοφάνεια.

Μετά το μεσημέρι αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ και θα επικρατεί ψύχρα νωρίς το πρωί ή και αργά το βράδυ. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, νωρίς το πρωί, θα επικρατεί και σχετικό κρύο.

https://www.instagram.com/p/DBf9Gbdo5LE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 11:45:00

Back to top button