Auto

Toyota, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής στην 15ετία

Οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν μια στατιστική έρευνα για το ποια μοντέλα κρατούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες τους. Έθεσαν ως χρονικό όριο τα  τουλάχιστον 15 συνεχή χρόνια ιδιοκτησίας και — χωρίς να εκπλαγεί κανείς — στην πρώτη θέση βρίσκεται η Toyota κι εν γένει οι ιαπωνικές εταιρείες.

Από τα 13 πρώτα μοντέλα της λίστας, τα οκτώ είναι Toyota και Lexus, με τον ιαπωνικό κολοσσό να έχει το απόλυτο στην πρώτη 5άδα. Από εκεί και πέρα, η Nissan, η Subaru κι η Honda καταφέρνουν επίσης να παρεισφρύσουν στη λίστα. Η μόνη μη ιαπωνική μάρκα είναι η Ford στην 5η θέση.

Πόσο κρατάει κάποιος το ίδιο αυτοκίνητο; Ένας δείκτης του πόσο ευχαριστημένος είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά και ποιες αγοραστικές συνήθειες έχει το κοινό κάθε εταιρείας

Η iSeeCars αξιολόγησε 929.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και στην πρώτη θέση καμαρώνει το Toyota Highlander Hybrid, ένα μοντέλο που δεν εισάγεται στην ελληνική αγορά. 7,0% των αγοραστών του το κράτησαν για 15 χρόνια και πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Έρευνα αξιοπιστίας, κορυφή η Toyota, στις τελευταίες θέσεις Tesla, Chrysler, Dodge και RAM

Ακριβώς πίσω του φιγουράρει το Toyota Camry Hybrid με 6,9%, 3ο είναι το Toyota Highlander με 6,6%, μπροστά από το pick-up Toyota Tacoma που έχει 6,5%, ενώ 5ο βρίσκεται το Toyota Prius με 6,3%. Το πρώτο μοντέλο που έκανε καριέρα στην πατρίδα μας και συμπληρώνει την κυριαρχία της ιαπωνικής εταιρείας στην πρώτη 5άδα.

Toyota

Ισοψηφεί με το Honda CR-V, το πρώτο μη Toyota, και το Ford Escape Hybrid, επίσης με 6,3%, οπότε μπορούμε να πούμε ότι κι αυτά μπαίνουν στην 5άδα. Οριακά πίσω τους το RAV4 — σου είχαν λείψει τα Toyota; — με 6,2%, ενώ το ακολουθεί το Lexus IS με 5,8%. Τη 10άδα κλείνει το Nissan Versa, με 5,7% των ιδιοκτητών να είναι τόσο ευχαριστημένοι, ώστε να το κρατούν πάνω από 15 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota, η μάρκα με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

5,5% των αγοραστών του pick-up Toyota Tundra το έχουν ακόμα στην κατοχή τους, ενώ 12ο είναι το ίδιας κατηγορίας Honda Ridgeline με 5,5%. Μοιράζεται την ίδια θέση με το Subaru Forester, που σημείωσε αντίστοιχο ποσοστό.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 10:08:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button