Κόσμος

Η Χάρις παίρνει αποστάσεις από τον Μπάιντεν και υπόσχεται «μια νέα γενιά ηγεσίας»

Απόσταση μεταξύ της ίδιας και του προέδρου Τζο Μπάιντεν παίρνει η αντιπρόεδρος και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις δηλώνοντας ότι η δική της προεδρία δεν θα είναι απλώς μια συνέχεια της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Με αυτή τη δήλωση, η Χάρις επιχείρησε να στείλει στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ένα ισχυρό μήνυμα ότι αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά ηγεσίας και θα δώσει μάχες για τα δικαιώματα των γυναικών, την βελτίωση της ζωής των Αμερικανών, της μείωσης της ακρίβειας και θα αναβαθμίσει τον ρόλο των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή, ενισχύοντας την προεκλογική της εκστρατεία λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιπροέδρος Καμάλα Χάρις εδώ και μερικές εβδομάδες ετοίμαζε το σχέδιο της για να διαχωρίσει η Χάρις τη θέση της από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην τελική ευθεία των εκλογών, απαντώντας στις κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων ότι «θα είναι η συνέχεια του Μπάιντεν».

Αναλυτές αναφέρουν ότι παρά την πίστη της προς τον Μπάιντεν, η Χάρις έχει την πρόθεση να δημιουργήσει τη δική της πολιτική ταυτότητα. Αυτό έγινε εμφανές αρχικά στη συνέντευξής της στο Fox News, όταν δήλωσε ότι η προεδρία της δεν θα αποτελούσε «συνέχεια» της διοίκησης του Μπάιντεν, ενώ η δήλωση αυτή επαναλήφθηκε και μιλώντας στo CNN.

Αυτή η προσέγγιση, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα, είχε συζητηθεί εκ των προτέρων με τον Λευκό Οίκο, και ο Μπάιντεν δέχτηκε να την υποστηρίξει. Η προσωπική εμπειρία του Μπάιντεν ως Αντιπρόεδρος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα του έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσει την ανάγκη της Χάρις να χαράξει τη δική της πορεία. Ο ίδιος μάλιστα το αναγνώρισε πρόσφατα, λέγοντας: «Κάθε πρόεδρος πρέπει να χαράξει τη δική του πορεία. Αυτό έκανα και εγώ. Ήμουν πιστός στον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά χάραξα τη δική μου πορεία ως πρόεδρος».

Το περασμένο διάστημα η Χάρις είχε δεχτεί ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα ήταν η ηγεσία της διαφορετική από εκείνη του Μπάιντεν και η ομάδα της την προέτρεψε να τονίσει τις εμπειρίες και τις φρέσκες ιδέες της, συγκρίνοντας την επαγγελματική της πορεία, που σε μεγάλο βαθμό δεν ήταν στην Ουάσιγκτον, αλλά δίπλα στους πολίτες μαχόμενη για τη δικαιοσύνη, με την μακροχρόνια παρουσία του Μπάιντεν στην πρωτεύουσα.

Αυτή η στρατηγική αλλαγή της Χάρις αποσκοπεί στο να προσελκύσει, όπως προαναφέραμε, αναποφάσιστους ψηφοφόρους και να προετοιμάσει το έδαφος για τις τελευταίες εβδομάδες της εκστρατείας, διατηρώντας παράλληλα τον Μπάιντεν ενήμερο για την εξελισσόμενη προσέγγιση της.

Παράλληλα, αυτή η λεπτή ισορροπία της Χάρις ανάμεσα στην πίστη και την ανεξαρτησία δείχνει τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο «στρατοπέδων» Μπάιντεν – Χάρις καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 09:15:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button