Ελλάδα

Τι απαντάει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην καταγγελία των διδακτόρων περί αυθαιρεσιών και παρατυπιών

Απάντηση στα όσα καταγγέλλουν οι έξι διδάκτορες, που ήρθαν σε επικοινωνία με τη «Ζούγκλα», δίνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που έχει προχωρήσει σε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στο πλαίσιο της οποίας κατηγορήθηκε πως υπήρξαν αυθαιρεσίες και παρατυπίες.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του πανεπιστημίου, διευκρινίζει πως «σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο έλεγχος νομιμότητας ενός φακέλου εκλογής μέλους ΔΕΠ (Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) ασκείται από τον Πρύτανη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίσης για την εκλογή ή εξέλιξη των καθηγητών και όχι κατά τη διάρκεια εξέλιξης αυτής. Ως εκ τούτου, ουδεμία δυνατότητα νόμιμης παρέμβασης υφίσταται έως ότου η διαδικασία ολοκληρωθεί».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι «η εκλογική διαδικασία έχει ήδη από την 22α Οκτωβρίου 2024, αναπεμφθεί στο αρμόδιο όργανο προς επανάληψη αυτής, λαμβάνοντας υπόψιν – χωρίς καμία πίεση ή δημοσιότητα – και το σχετικό κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν “οι καταγγέλλοντες” υποψήφιοι, όπως άλλωστε είχαν έννομο συμφέρον να πράξουν».

Καταλήγοντας, ο δικηγόρος του πανεπιστημίου συμπληρώνει τα εξής: «Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως ένα ιστορικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Περιφέρειας, σεβόμενο τις θεσμικές προβλέψεις και τις αρχές της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, εφαρμόζει ένα αυστηρό σύστημα πρόληψης και ελέγχου των πάσης φύσεως ακαδημαϊκών και διοικητικών πράξεων, πάντα στο πλαίσιο της ισονομίας, της λογοδοσίας και της πιστής εφαρμογής της νομοθεσίας».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 20:58:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button