Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σαφές προβάδισμα της ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ – Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικά ενισχυμένο φαίνεται ΠΑΣΟΚ στον απόηχο των εσωκομματικών του εκλογών, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στην πέμπτη θέση, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει σαφές προβάδισμα. 

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 19,8% από 15,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει στην πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,7%, πίσω από την Ελληνική Λύση (9%) και το ΚΚΕ (8,9%).

Ακολουθούν με 5,3% η Πλεύση Ελευθερίας, με 4,5% η Φωνή Λογικής και με 4% η Νέα Αριστερά.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%.

Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται υποχωρώντας από το 7% στο 6,8%. Στην τρίτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 7% (από 8,1%) και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,9% (από 7,2%).

PROTHESH.jpg

«Πρωταθλήτρια» και πάλι η ακρίβεια στα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας

Αναφορικά με τα μεγαλύτερα προβλήματα που θεωρούν οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην έρευνα ότι αντιμετωπίζει η χώρα, η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι «πρωταθλήτρια» συγκεντρώνοντας ποσοστό 38%, ακολουθεί η οικονομία με 24% και η κρίση θεσμών με 6%.

akribeia

καλυτερέψει – θα χειροτερέψει) παραμένει σε ιδιαίτερα αρνητικά επίπεδα: -51%

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Μια άλλη παράμετρος που δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα τους πολίτες είναι αυτή των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς το 56% εκτιμά θα χειροτερέψουν ενώ μόλις το 31% εκτιμά ότι θα βελτιωθούν.

ellhnotourkika

Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών ο Ανδρουλάκης

Ως προς τη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός συγκεντρώνοντας ποσοστό 41%.

Ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38%, με 37% η Ζωή Κωνσταντοπούλου και με 34% ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί με 18% στην όγδοη θέση πίσω από τον Κυριάκο Βελόπουλο (22%), τον Αλέξη Χαρίτση (21%) και την Αφροδίτη Λατινοπούλου (20%).

politikoi-arxhgoi.jpg

Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ερωτώμενοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση «κανένας» έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 29%, με 6% ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

katallhloteros-prothipourgos.jpg

Την ίδια στιγμή, αρνητικά αξιολογεί το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (92%).




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 21:05:00

Back to top button