Οικονομία

Διαγωνισμός για έργα αποκατάστασης 9,6 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Βόλου

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού με πρόσκληση από το ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη του αναδόχου για το έργο «Αποκατάσταση Λειτουργικών Βαθών Λιμένα Βόλου μετά τις κακοκαιρία Δανιήλ και Ηλία».

Αντικείμενο του υπό ανάθεση έργου είναι η μελέτη και η αποκατάσταση των λειτουργικών βαθιών της λιμενολεκάνης του Λιμένα Βόλου, με την απομάκρυνση των προσχώσεων που έχουν συσσωρευτεί μετά την επέλαση των κακοκαιριών «Daniel» και «Elias» τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 9,6 εκατ. ευρώ και στηρίζεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια χρηματοδότησης από τους πόρους του προγράμματος Αποκατάσταση Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Πρόκειται, σημειώνει το υπουργείο, για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία του Βόλου που δοκιμάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας & Λιμένων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας, αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις που επιφέρει η κλιματική κρίση στην καθημερινότητα των πολιτών κατατάσσει στην πρώτη γραμμή έργων αποκατάστασης των πληγών περιοχών.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 14:49:00

Back to top button