Οικονομία

Johnson & Johnson Innovative Medicine: Ενδυναμώνοντας την καινοτομία, με επίκεντρο τον ασθενή

Δεν είναι σπάνιο μια επιχείρηση να αλλάζει την εταιρική της ταυτότητα. Αν και μάλλον ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει αυτήν τη διαδικασία απλά με την ανανέωση του λογοτύπου της, η πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετική.

Και αυτό, καθώς η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας συνήθως σχετίζεται με μία κομβική στιγμή της ιστορίας της εκάστοτε επιχείρησης, η οποία την καλεί να «επανασυστηθεί».

Η Johnson & Johnson Innovative Medicine και στην Ελλάδα

Στην περίπτωσή μας, η Janssen Ελλάδας, ο φαρμακευτικός τομέας της Johnson & Johnson, μετονομάζεται σε Johnson & Johnson Innovative Medicine και στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας τη νέα εταιρική της ταυτότητα υπό το εμπορικό σήμα Johnson & Johnson. Σημειώνεται πως έχει προηγηθεί η ανακοίνωση -σε παγκόσμιο επίπεδο- μίας στρατηγικής ενοποίησης της Johnson & Johnson MedTech, δηλαδή του τομέα ιατρικής τεχνολογίας, και του φαρμακευτικού τομέα Johnson & Johnson Innovative Medicine υπό το εμπορικό σήμα Johnson & Johnson.

Στο πλαίσιο της νέας εταιρικής ταυτότητας περιλαμβάνονται ένα ανανεωμένο λογότυπο και καινούρια χρώματα και γραμματοσειρά, ενώ προβλέπεται η σταδιακή ενσωμάτωσή τους στο σύνολο των υλικών της εταιρείας και των συσκευασιών των προϊόντων.

Με αφετηρία αυτήν την αλλαγή, ξεκινάει μία νέα εποχή για την εταιρεία αξιοποιώντας τη σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία της για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πολύπλοκων ασθενειών. Στόχος, η παροχή ακόμα πιο εξελιγμένων και εξατομικευμένων λύσεων. Αυτό που δεν αλλάζει, πάντως, είναι η προσήλωση της εταιρείας στην Ελληνίδα και τον Έλληνα ασθενή.

Διαρκείς καινοτομίες, ηγετική παρουσία και hub κλινικών μελετών στην Ελλάδα

Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, από το 1973, η Johnson & Johnson Innovative Medicine έχει προσφέρει 83 καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα, αποδεικνύοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο. Η εταιρεία δεν σταματάει να καινοτομεί ώστε να αναπτύσσει ακόμα πιο εξελιγμένες, ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών σε μία σειρά θεραπευτικών τομέων όπως, η ανοσολογία, η ογκολογία, η νευρολογία, η πνευμονική υπέρταση και οι λοιμώδεις ασθένειες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συνεργάζεται με το σύνολο των σχετικών θεσμικών φορέων, επιστημονικών ενώσεων και συλλόγων ασθενών.

Στο σημείο αυτό, έχει ιδιαίτερη αξία να επισημανθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε hub για τις κλινικές μελέτες της Johnson & Johnson Innovative Medicine. Σε αυτό έχει συντελέσει η ίδρυση του Τμήματος Παγκόσμιων Κλινικών Μελετών Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 20 εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία, υποστηρίζοντας διαρκώς την ιατρική εκπαίδευση υψηλής επιστημονικής αξίας των Επαγγελματιών Υγείας στην Ελλάδα, συνεργάζεται ενεργά με Επιστημονικές Εταιρείες και εφαρμόζει την έννοια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ιατρικής Εκπαίδευσης. Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στην ιατρική κοινότητα.

Πολύπλευρες δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας

Κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, η Johnson & Johnson Innovative Medicine εφαρμόζει στην πράξη τις αρχές της Εταιρικής Υπευθυνότητας υλοποιώντας πολλαπλές δράσεις και έμπρακτα το αυξημένο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στην κοινωνία. Ενδεικτικά, διοργανώνει και συμμετέχει τακτικά σε αιμοδοσίες, συνεργάζεται με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στηρίζοντας το κοινωφελές έργο τους, ενώ πραγματοποιεί πολλαπλές πρωτοβουλίες εθελοντισμού με την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη των εργαζομένων.

Η ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας ναι μεν εκφράζει μια νέα εποχή για την εκάστοτε επιχείρηση, αλλά δεν σημαίνει ότι αλλάζει το όραμα και τις αξίες της. Για την Johnson & Johnson Innovative Medicine, πρωταρχικός στόχος παραμένει η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, στηρίζοντας υπεύθυνα τον τομέα της υγείας και θέτοντας στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 18:30:00

Back to top button