Auto

Η Ford Mustang Mach-E πιο προσιτή και με τεχνολογία BlueCruise (+video)

Ο Χένρι Φορντ, ο ιδρυτής της Ford, πιθανότατα θα χαιρόταν βλέποντας τη Mustang Mach-E και κυρίως οδηγώντας την. Φυσικά δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο για τον ίδιο, όμως εμείς έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να το πράξουμε.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο συνδυάζει τις επιδόσεις ενός sports car (τουλάχιστον) με τον χαρακτήρα και την ευρυχωρία ενός SUV. Όταν παρουσιάστηκε, ήταν πολλοί αυτοί που το αμφισβήτησαν, καθώς θεώρησαν ιεροσυλία τη χρήση της ονομασίας ενός θρυλικού μοντέλου της εταιρείας σε ένα νέο μοντέλο που φαινομενικά δεν είχε σχέση με οποιοδήποτε σπορ στοιχείο.



Όμως, οι άνθρωποι της Ford ήξεραν καλύτερα από τον καθένα μας. Γνώριζαν πολύ καλά τι είχαν δημιουργήσει και τι έκαναν. Εμείς, απλώς χρειαστήκαμε χρόνο για να το ανακαλύψουμε και να το μάθουμε.

Θυμίζουμε ότι η Mustang Mach-E διατίθεται σε πολλές εκδόσεις τόσο αναφορικά με την μπαταρία της και τη μέγιστη ισχύς της όσο και με τον χαρακτήρα της.

Ο συσσωρευτής της έχει ενεργειακή χωρητικότητα είτε 72,6 kWh είτε 98,7 kWh, διατίθεται σε δικίνητη ή τετρακίνητη εκδοχή (AWD) και η μέγιστη ισχύς της κυμαίνεται από τους 269 ίππους έως τους 487 ίππους, αντίστοιχα.



Πρόσφατα, άρχισε να διατίθεται στην αγορά και η Mustang Mach-E Rally, η οποία αποτέλεσε πόλο έλξης στο περίπτερο της Ford στην έκθεση αυτοκινήτου AUTO ATHINA και πωλείται και στη χώρα μας.

Η εικόνα της και ο χαρακτήρας της φανερώνουν ένα αυτοκίνητο το οποίο αφενός θα σε μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στις καθημερινές σου ασφάλτινες διαδρομές και αφετέρου είναι έτοιμο να σε κάνει να χαρείς αφάνταστα σε χωμάτινες.

Η τεχνολογία Ford BlueCruise
Η Ford Mustang Mach-E φροντίζει και για την ευκολία του οδηγού και για τη διευκόλυνση στο έργο του, εντός και εκτός πόλης. Ένα από τα σύγχρονα στοιχεία του εξοπλισμού του είναι η τεχνολογία Ford BlueCruise η οποία επιτρέπει ημιαυτόνομη οδήγηση σε συγκεκριμένες περιοχές και δρόμους.



Ουσιαστικά, είναι ένα σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη Mustang Mach-E και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οδηγό στις καθορισμένες περιοχές που ονομάζονται «Μπλε Ζώνες».

Η ενεργοποίηση του επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται σε συνθήκης ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και με απόλυτη ασφάλεια. Οι άνθρωποι της εταιρείας εξέλιξαν την τεχνολογία Ford BlueCruise διανύοντας τουλάχιστον 160.000 χιλιόμετρα σε όλες τις συνθήκες ώστε να είναι σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του και ευκολία που παρέχει στον οδηγό.

Στη χώρα μας, το 95% των αυτοκινητοδρόμων έχουν χαρακτηριστεί ως «Μπλε Ζώνες», κατά συνέπεια το Ford BlueCruise μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους.

Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία της Ford προσφέρει τη Ford Mustang Mach-E με τεχνολογία BlueCruise με επιτόκιο 0,9% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Φυσικά, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο επωφελείται από την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 19:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button