Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: 17 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Νουσεϊράτ

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα (24.10.2024) καταστροφικά πλήγματα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι σε ένα σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους στην περιοχή Νουσεϊράτ.

Οι αρμόδιες αρχές της Πολιτικής Προστασίας, που ελέγχονται από την Χαμάς, κατηγόρησαν το Ισραήλ για τις νέες αιματηρές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι στόχευε ενόπλους μαχητές. 

«Η ισραηλινή κατοχή στόχευσε το σχολείο των Μαρτύρων της Νουσεϊράτ και ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 17 νεκρούς. Υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση», είπε ο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

REUTERS/Ramadan Abed

Το νοσοκομείο Αλ Άουντα επιβεβαίωσε τον απολογισμό των 17 νεκρών, προσθέτοντας ότι παρέλαβε 42 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά και ηλικιωμένοι. Πρόσθεσε ότι επρόκειτο για αεροπορικό πλήγμα.

Τι ανακοίνωσαν οι αρχές

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, μεταξύ των νεκρών είναι 9 παιδιά. Ο βομβαρδισμός έπληξε την περίβολο του σχολείου όπου διαμένουν «χιλιάδες εκτοπισμένοι», κυρίως γυναίκες και παιδιά, πρόσθεσε.

REUTERS/Khamis Al-Rifi

«Καθόμουν στην τάξη όταν έπεσαν χαλάσματα και τζάμια. Έσφιξα την κόρη μου στην αγκαλιά μου και δεν έβλεπα τίποτα από τον πυκνό καπνό», αφηγήθηκε μια γυναίκα, η Ουμ Μοχάμεντ. «Έτρεχα ουρλιάζοντας για να βρω την αδελφή μου που ήταν στο ισόγειο. Ήταν ζωντανή, όμως παιδιά έγιναν κομμάτια και έπιασε φωτιά», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν μαχητές εδώ», βεβαίωσε ένας άλλος εκτοπισμένος, ο Γιαχία Άμπου Κάμελ, ο οποίος κατέφυγε σε αυτό το σχολείο εδώ και περίπου έναν χρόνο.

REUTERS/Ramadan Abed

Τι υποστήριξαν οι IDF

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σε αυτό το πλήγμα υποστηρίζοντας ότι στόχος του ήταν «οι τρομοκράτες της Χαμάς που λειτουργούσαν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου» στο κτιριακό συγκρότημα το οποίο «στο παρελθόν ήταν το σχολείο των Μαρτύρων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κτίριο χρησιμοποιείται από τους μαχητές της Χαμάς «για να σχεδιάζουν και να διεξάγουν επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας».

Η Χαμάς κατήγγειλε στη δική της ανακοίνωση τις «σφαγές εναντίον άοπλων πολιτών σε καταφύγια και κέντρα εκτοπισμένων». Το πλήγμα αυτό αποτελεί μέρος του ισραηλινού σχεδίου «εξόντωσης και εκτοπισμού» των κατοίκων της Γάζας, πρόσθεσε.

To άρθρο Λωρίδα της Γάζας: 17 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Νουσεϊράτ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 18:56:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button