Οικονομία

Μεγάλο ενδιαφέρον για αποθήκες στην Ελλάδα, νέα projects ύψους 1 δισ. ευρώ

Ελκυστική χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εφοδιαστικής αλυσίδας και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων η επιτροπή logistics του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Τα στελέχη του Ελληνογερμανικού τονίζουν ότι οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στον κλάδο, θα διατηρήσουν την αναπτυξιακή του δυναμική και τα επόμενα χρόνια.

Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, «οι επενδύσεις σε νέους αποθηκευτικούς χώρους συνεχίζονται με έντονο ρυθμό, καθοδηγούμενες από μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, που προδιαγράφουν την ισχυροποίηση της Ελλάδας ως διεθνή κόμβο διανομής, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Κατά τη διάρκεια του φετινού 10μηνου, ισχυρές πολυεθνικές εμπορικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσαν την ανάπτυξη νέων αποθηκών, κυρίως στη Δυτική Αττική, δυναμικότητας άνω των 200.000 τ.μ.

Την ίδια στιγμή, στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάπτυξη οργανωμένων υποδοχέων όπως το Θριάσιο με δυναμική 250.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκών, ενώ στη φάση του διαγωνισμού ανάδειξης επενδυτή βρίσκονται στην Αθήνα το επιχειρηματικό πάρκο Φυλής που θα φιλοξενήσει τα πρακτορεία εσωτερικών μεταφορών και στη Θεσσαλονίκη το Επιχειρηματικό Πάρκο Γκόνου.

Σε ότι αφορά το ύψος των επενδύσεων, αναμένεται να ξεπεράσουν σε σύνολο το 1 δισ. ευρώ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 15:19:00

Back to top button