Ελλάδα

Πώς έπεσε στα «δίχτυα» των Αρχών ο αστυνομικός που συνελήφθη για απάτη

Μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα απάτης από τον αστυνομικό που συνελήφθη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων οδήγησε τον δράστη στα «χέρια» των Αρχών. 

Η γυναίκα στην κατάθεσή της στην Αστυνομία δήλωσε πως είχε γνωρίσει τον αστυνομικό, ως σύντροφο της κατηγορούμενης που ήταν φίλη της. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αστυνομικός έπεισε την γυναίκα ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για να αποφύγει τυχόν νομικές κυρώσεις σε ένα περιστατικό κατά το οποίο ο σκύλος της τραυμάτισε την ιδιοκτήτρια δύο άλλων σκυλιών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, όταν η γυναίκα επιστρέφοντας στην οικία της, ο σκύλος της, τον οποίο συνόδευε, επιτέθηκε σε δύο άλλα σκυλιά, τα οποία ομοίως συνόδευαν οι ιδιοκτήτες τους.

Συνέπεια της επίθεσης, ήταν ο τραυματισμός της ιδιοκτήτριας του ενός εκ των δύο σκύλων, η οποία έπεσε στο οδόστρωμα, καθώς και ο τραυματισμός του άλλου σκύλου.

Η γυναίκα φοβούμενη νομικές κυρώσεις σε βάρος της, ενημέρωσε τη φίλη της για όσα συνέβησαν, η οποία την παρέπεμψε στον αστυνομικό σύντροφό της, για να τη συμβουλέψει πώς να χειριστεί την κατάσταση.

Απέσπασε το ποσό των 7.400 ευρώ

Εκείνος σε κατ’ ιδίαν επικοινωνία την έπεισε ψευδώς ότι θα μπορούσε να μεσολαβήσει για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες που μπορεί να είχε μια μήνυση σε βάρος της, απαιτώντας από αυτή χρηματικό ποσό, το οποίο προορίζονταν όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για άλλους αστυνομικούς.

Αφού η γυναίκα πείστηκε λόγω της ιδιότητάς του, αρχικά παρέδωσε το ποσό των 800 ευρώ στη σύντροφό του ύστερα από υπόδειξη του ιδίου. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός προσποιούμενος ότι προχώρησε σε διάφορες ενέργειες σχετικά με την υποτιθέμενη ποινική δίωξη σε βάρος της, την προέτρεπε να καταθέτει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, εντός του μηνός Οκτωβρίου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο του ιδίου όσο και της συγκατηγορούμενης του, το συνολικό χρηματικό των 7.400 ευρώ, όπως και έγινε.

Μεσολάβηση σε μια μήνυση που δεν υπεβλήθη ποτέ

Ο αστυνομικός επικοινώνησε για τελευταία φορά με το θύμα στις 23 Οκτωβρίου λέγοντάς της ότι το θέμα το είχε διευθετήσει οριστικά, ζητώντας για τον λόγο αυτό να καταβάλει στον τραπεζικό λογαριασμό του οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, αυτή επιθυμούσε, λόγω τελικής δήθεν θετικής έκβασης της υπόθεσης.

Πλην όμως, από έρευνα των Αρχών δεν φαίνεται να έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε μήνυση σε βάρος της.

«Χειροπέδες» για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Υπενθυμίζεται ότι, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε τον αστυνομικό με την κατηγορία για απάτη κατ’ εξακολούθηση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, που κατηγορείται για συνέργεια σε απάτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός, κατηγορούμενος για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο για συνέργεια σε απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, γυναίκα -ύστερα από προτροπή της ανωτέρω συνεργού- απευθύνθηκε για υπόθεσή της στον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός, με το πρόσχημα μεσολάβησης για την αποφυγή νομικών συνεπειών στην εν λόγω υπόθεση, έπεισε το θύμα να καταβάλει χρηματικά ποσά, αρχικά κατ’ ιδίαν στη συνεργό του και στη συνέχεια σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

elas2.jpg

Σε σωματική έρευνα, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις κυνηγετικές καραμπίνες, περίστροφο, πιστόλι, -251- φυσίγγια, 500 ευρώ, ρολόι και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 17:19:00

Back to top button