Auto

Ο Ντόναλτ Τράμπ μπουστάρει τις αμερικανικές εταιρείες

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος ξανά για το αξίωμα Ντόναλτ Τράμπ, σε προεκλογική ομιλία του στη Βόρεια Καρολίνα αναφέρθηκε στην πολιτική που θα ακολουθήσει αναφορικά με τον κλάδο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην περίπτωση που κερδίσει.

Όπως είπε, πρόθεσή του είναι να προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις στους Αμερικανούς αγοραστές νέων αυτοκινήτων, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα είναι κατασκευασμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Συγκεκριμένα, είπε  «Δεν θέλω να ωφεληθούν άλλες χώρες, θέλω να ωφεληθούμε εμείς». Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ευρώπη ή στην Ασία και εισάγονται εκεί δεν θα επωφελούνται από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που θέλει να εφαρμόσει.

Ωστόσο, όσες αυτοκινητοβιομηχανίες από άλλες ηπείρους έχουν ήδη εργοστάσια στις ΗΠΑ (ή δημιουργήσουν στο εξής) και παράγουν εκεί τα μοντέλα τους, πιθανώς αυτά θα δικαιούνται τις ευνοϊκές ρυθμίσεις τις οποίες προτίθεται να ψηφίσει ο Τράμπ.



Αυτή η προεκλογική στρατηγική του στοχεύει στην προσέλκυση ψηφοφόρων, εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με την Κάμαλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία, την οποία υποστηρίζει το Αμερικανικό Σωματείο Εργαζομένων (UAW).

O ίδιος τονίζει ότι αυτό το σχέδιό του θα ωφελήσει ιδιαίτερα το Ντιτρόιτ, την πάλαι ποτέ «Μέκκα» της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, ο Τράμπ προγραμματίζει την επιβολή υψηλών δασμών σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σε χώρες όπως η Κίνα και το Μεξικό και πωλούνται στις ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής οχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 15:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button