Auto

Φτηνό Tesla δεν θα δούμε ποτέ!

Εδώ και δύο χρόνια ακούμε για ένα φτηνό Tesla που θα μπορείς να αγοράσει κάποιος με σχεδόν 20.000 ευρώ και θα «κλείσει» το σπίτι των μεγάλων κατασκευαστών σε Ευρώπη και Κίνα. Τελικά, όλη αυτή η ιστορία αποδείχτηκε μια φούσκα με τον ίδιο τον Έλον Μασκ να παραδέχεται ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι ένα Tesla φτηνό, της τάξης των 23.000 ευρώ, δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας στο άμεσο μέλλον. Το μεγάλο πρόβλημα της Tesla είναι ότι πρέπει να ξεπεράσει τα τεράστια εμπόδια στην επίτευξη της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 5, κάτι που για την ώρα είναι ανέφικτη.



Για την ώρα, το Cybercab είναι το πιο επαναστατικό όχημα που έχει βγάλει η Tesla καθώς χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης χωρίς οδηγό. Από την άλλη όμως, ένα Cybercab για χρήση από ιδιώτες είναι μάλλον μακρινό όνειρο, ιδιαίτερα σε μια τόσο ανταγωνιστική τιμή όσο τα 23.000 ευρώ. Ο Μασκ τονίζει μάλιστα ότι «ένα αυτοκίνητο μη αυτόνομο στα 23K δεν έχει νόημα, θα ήταν ανοησία».

Η λογική του Μασκ φαίνεται να είναι ότι αν το αυτοκίνητο δεν είναι πλήρως αυτόνομο σε αυτή την τιμή δεν έχει κανένα νόημα. Αναπόφευκτα λοιπόν, για να έρθει η στιγμή να έχουμε ένα φτηνό Tesla θα πρέπει πρώτα να έχει κατακτηθεί η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 5.

Και πάλι όμως αν η Tesla καταφέρει να τελειοποιήσει την τεχνολογία, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα βουνό προβλημάτων, καθώς η έγκριση για πλήρως αυτόνομα οχήματα δεν είναι πιθανό να συμβεί σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 15:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button