Αθλητικά

Ο Λεμπρόν και ο γιος του έγραψαν μια υπέροχη ιστορία

Την περίμενε χρόνια αυτή τη μέρα. Από τότε που ο μεγάλος του γιος πήγαινε ακόμη σχολείο και έδειχνε να έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Ιανουάριο του 2023, ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε ερωτηθεί, μεταξύ άλλων, ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να κάνει προτού ολοκληρώσει τη μυθική του καριέρα. «Να παίξω μαζί με τον Μπρόνι, να πατήσουμε μαζί το ίδιο παρκέ, θα ήταν υπέροχο», είχε απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο top σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ είδε την ευχή του να πραγματοποιείται 21 μήνες μετά, στην «crypto.com Arena» του Λος Αντζελες, στην πρεμιέρα των Λέικερς σε αυτή τη σεζόν (2024-2025). Ηταν η πρώτη φορά στα χρονικά της αμερικανικής λίγκας που ένας πατέρας και ο γιος του αγωνίστηκαν ταυτοχρόνως στο ίδιο γήπεδο, συμπαίκτες στην ίδια ομάδα. Δεν είχε ξανασυμβεί, ούτε σε ανεπίσημο ματς προετοιμασίας. «Ουάου, αυτό ήταν σουρεαλιστικό», πόσταρε στο X (Twitter) μετά τον αγώνα.

Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της δεύτερης περιόδου στην αναμέτρηση με τους Τίμπεργουλβς, ο κόουτς των Λέικερς, Τζέι-Τζέι Ρέντικ, σήκωσε από τον πάγκο τον ΛεΜπρόν και τον Μπρόνι, και τους έριξε στο παιχνίδι μέσα σε αποθέωση. Πραγματικό πανδαιμόνιο. Στην εξέδρα βρίσκονταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας: η μητέρα, Σαβάνα, ο μικρότερος γιος, Μπράις, και η δεκάχρονη κόρη, Ζούρι Νόβα, που είχε γενέθλια. Επίσης, ο Κεν Γκρίφι και ο Κεν Γκρίφι τζούνιορ, πρώην αθλητές του μπέιζμπολ, οι οποίοι έζησαν μια τέτοια, συγκινητική στιγμή το 1990. Τότε ο πατέρας είχε την ηλικία του Λεππρόν (40) και ο γιος, του Μπρόνι (20).

«Είσαι έτοιμος; Τη νιώθεις την ένταση, σωστά; Αλλά μη σε νοιάζει. Μη φοβηθείς να κάνεις λάθος. Μπες μέσα και παίξε δυνατά», είπε ο ΛεΜπρόν στον γιο του, όπως σημειώνουν οι λονδρέζικοι Times. Το κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα.

Στα 2 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε, ο Μπρόνι δεν κατάφερε να σκοράρει. Αστόχησε, μάλιστα, σε μία επίθεση έπειτα από πάσα του ΛεΜπρόν. Αλλά τι σημασία έχει; Το όνειρο ενός πατέρα και ενός γιου είχε, μόλις, βγει αληθινό, και είχε γραφτεί μια υπέροχη ιστορία. «Αυτή η στιγμή, που μπήκαμε στο γήπεδο, δεν θα την ξεχάσω ποτέ, ακόμη κι όταν γεράσω, και η μνήμη μου σβήνει σιγά – σιγά», τόνισε ο Λεμπρόν μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Μπρόνι, ο οποίος αγωνίζεται ως γκαρντ, εντάχθηκε στους Λέικερς τον Ιούνιο, έπειτα από μόλις μια σεζόν με την ομάδα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Τον επέλεξαν στον δεύτερο γύρο του ντραφτ, στο Νο55. «Περισσότερο από ευλογημένος», είχε γράψει στο Instagram. «Ιστορία», είχε απαντήσει ο Λεμπρόν. Σύμφωνα με αναλυτές του αμερικανικού μπάσκετ, ο Τζέιμς τζούνιορ δεν ήταν έτοιμος για το NBA, όμως οι Λέικερς ήθελαν να εκπληρώσουν την επιθυμία του πατέρα του. Ηταν και ένας τρόπος για να κρατήσουν τον τετράκις πρωταθλητή και MVP της λίγκας κοντά τους.

Λεμπρόν και Μπρόνι, πατέρας και γιος, στη συνέντευξη μετά τον ιστορικό αγώνα των Λέικερς (Jason Parkhurst-Imagn Images/Reuters)

Στις 30 Δεκεμβρίου θα κλείσει τα 40. Εχει αγωνιστεί σε 1.492 ματς της κανονικής περιόδου και σε άλλα 287 των πλέι-οφ. Κέρδισε τα πάντα. Τον Ιούνιο του 2023 έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος NBAer εν ενεργεία. Η ιδέα της αποχώρησης στριφογύριζε στο μυαλό του από πέρυσι. Μόνο η προοπτική να παίξει μπάσκετ μαζί με τον γιο του, τον έκανε να καθυστερήσει τη συνταξιοδότησή του. Και μόλις οι Λέικερς πήραν τον Μπρόνι στην ομάδα τους, ο Λεμπρόν συμφώνησε στην επέκταση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια. Η εφετινή είναι η 22η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας – είναι ο πιο παλιός παίκτης της λίγκας.

Παρά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη πέρυσι τον Ιούλιο στη διάρκεια μιας καλοκαιρινής προπόνησης, ο Μπρόνι αποφάσισε να συνεχίσει να ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του. Ο διάδοχος του «Βασιλιά» έγινε εκατομμυριούχος προτού, καν, παίξει για πρώτη φορά στο ΝΒΑ. Από χορηγίες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως influencer έχει, ήδη, δημιουργήσει περιουσία που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Χάρη στο βαρύ του όνομα οι Λέικερς του πρόσφεραν κλειστό συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια, κάτι ασυνήθιστο για παίκτες που επιλέγονται με τη διαδικασία των drafts.

Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι πατεράδες που πρόλαβαν να παίξουν δίπλα στους γιούς τους: στο μπέιζμπολ, στο χόκεϊ, στο κρίκετ, στο ράγκμπι, στο γκολφ, ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Αλλά κανένα τέτοιο «ζευγάρι» δεν ήταν τόσο διάσημο, όσο ο Λεμπρόν και ο Μπρόνι Τζέιμς.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 14:23:00

Back to top button