Υγεία

Άδ. Γεωργιάδης: Θέμα του Ιατρικού Συλλόγου το αν θα αφαιρεθεί η άδεια από τους παρανομούντες γιατρούς

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: «Έχουμε εν εξελίξει το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, έχουμε ανοίξει το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τώρα έχουμε το πρόγραμμα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής διότι το πρόγραμμα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του παχέος εντέρου πάει πάρα πολύ καλά. Δεν είναι μόνο ότι δεκάδες χιλιάδες έχουν πάει ήδη κι έχουν κάνει το τεστ, είναι και ότι με το πρόγραμμα αυτό έχουμε ήδη σώσει τις ζωές κάποιων συμπολιτών μας. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αν εντοπιστεί στην αρχή, θεραπεύεται. Όσοι έχετε λάβει το μήνυμα στο κινητό σας, σας παρακαλώ πολύ, μην το αμελήσετε».

Για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασθενούς: «Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς. Όσοι κάνουν αυτές τις προληπτικές εξετάσεις, τα στοιχεία τους θα μπαίνουν στον ηλεκτρονικό φάκελο και από εκεί και πέρα, ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους, ο γιατρός θα μπορεί να το γνωρίζει».

Για τους ελέγχους στις υπερσυνταγογραφήσεις γιατρών: «Συνεχίζουμε τους ελέγχους για τις υπερσυνταγογραφήσεις γιατρών, δεν έχουμε σταματήσει. Κάναμε συνέντευξη τύπου και ανακοινώσαμε τους πρώτους 100, θα κάνουμε συνέντευξη τύπου μόλις έχουμε συλλέξει και τα επόμενα στοιχεία. Αυτά που παρουσιάσαμε είναι αδιαμφισβήτητα. Δεν γνωρίζω αν θα τους αφαιρεθεί η άδεια, δεν είναι θέμα Υπουργείου Υγείας, είναι θέμα Ιατρικού Συλλόγου. Όλα θα γίνουν με τη νόμιμη διαδικασία».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 14:21:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button