Auto

GAC, νέο ηλεκτρικό κόμπακτ για λανσάρισμα στην Ευρώπη το 2025

Παρούσα στο Σαλόνι του Παρισιού για δεύτερη φορά (την πρώτη το 2018), η GAC έστησε το σταντ της με μια επιλογή μοντέλων για να δοκιμάσει τις αντιδράσεις του κοινού.

SUV διαφορετικών μεγεθών, ένα τεράστιο MPV και το σούπερκαρ Hyper SSR ή Hyptec SSR. Τα εκθέματα παραδόξως φιγουράριζαν υπό διάφορους λογότυπους: Aion, Hyptec (με τον λογότυπο Hyper) ή ακόμα και GAC για αυτοκίνητα από τη φίρμα Trumpchi. Ένα συνονθύλευμα μοντέλων και ονομάτων που υποδηλώνει έλλειψη προετοιμασίας και προσαρμογής στην ευρωπαϊκή αγορά.

To GAC Aion V είναι ένα SUV μήκους 4,5 m που η μέγιστη αυτονομία του θα φτάνει τα 600-650 km κατά WLTP με μπαταρία 90 kWh

Ωστόσο, η GAC είναι αποφασισμένη. Ο όμιλος έχει ήδη προσλάβει έναν πρώην στέλεχος της BMW και ένα της Hyundai, το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ για τον κορεατικό όμιλο. Ο Thomas Schemera θα είναι πλέον επικεφαλής του διεθνούς τμήματος του κατασκευαστή από την Guangzhou και ειδικότερα της εγκατάστασής του στην Ευρώπη.

Για την άφιξή της στην Ευρώπη, η GAC θα βασιστεί κυρίως στις μάρκες Aion και Hyptec. Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες λεπτομέρειες, αλλά οι πρώτες χώρες θα πρέπει να είναι οι συνήθεις της Βόρειας Ευρώπης με την έντονη ηλεκτρική καταναλωτική συνείδηση: Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ολλανδία… Με την ευρωπαϊκή έδρα να βρίσκεται ήδη στο Άμστερνταμ. Το σχέδιο της GAC δε, είναι να είναι δώσει το παρών σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο σε τέσσερα χρόνια.

To εμπορικό λάκτισμα για την GAC Motor θα είναι το Aion V στις αρχές του 2025 και θα ακολουθήσει η νέα κόμπακτ ηλεκτρική μπερλίνα που θα λανσαριστεί επίσης το 2025.

Με την ετερόκλητη παρουσία της, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η GAC έχασε κατά κάποιον τρόπο το ραντεβού της στην Έκθεση του Παρισιού. Ο Κινέζος κατασκευαστής θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο μοντέλο της μάρκας Aion στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou σε λίγες εβδομάδες. 

Θα είναι μια κόμπακτ μπερλίνα που δημιουργήθηκε εν μέρει στο σχεδιαστικό κέντρο της φίρμας που ιδρύθηκε στο Μιλάνο από το 2022. Οπότε και κρίμα, έχασε το τρένο να το παρουσιάσει στο παρισινό σαλόνι για ένα μήνα… Να σημειώσουμε δε, ότι αυτό το νέο μοντέλο θα είναι το δεύτερο που θα λανσαριστεί από την GAC στην Ευρώπη.

Από την πλευρά αυτού καθαυτού του προϊόντος, όλα θα ξεκινήσουν το 2025 με το Aion V που βλέπετε στις φωτογραφίες και στο video. Ένα SUV μήκους 4,5 m που η μέγιστη αυτονομία του φτάνει τα 750 km με την μπαταρία 90 kWh -στον κινεζικό κύκλο πιστοποίησης. Δηλαδή πρέπει να υπολογίζουμε ανάμεσα στα 600 και 650 km στον κύκλο WLTP. Με την τιμή του Aion V να υπολογίζεται στις 45.000 ευρώ προ επιδοτήσεων.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 14:20:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button