Οικονομία

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που ξεχωρίζει παγκοσμίως έχει τις ρίζες του στην κρητική γη

Αν υπάρχει μία εικόνα που περιγράφει την Κρήτη, αυτή είναι τα επιβλητικά βουνά που «κουβαλάνε» πάνω τους αιωνόβια ελαιόδεντρα και περιβάλλουν μικρά, ταπεινά σπίτια.

Το σκηνικό μπορεί να θυμίζει άλλες εποχές και το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας να έχει αλλάξει σημαντικά στο πέρασμα των χρόνων, ωστόσο, αυτή η εικόνα μένει αναλλοίωτη μέχρι και σήμερα.

Αρκεί να εστιάσουμε στα σπίτια του νησιού και πολύ γρήγορα, θα δούμε ότι όλα έχουν ένα τραπέζι στο οποίο βρίσκεται κάτι που συνδέει την κρητική γη με τους ανθρώπους: Το ελαιόλαδο. Και όχι ένα οποιοδήποτε ελαιόλαδο, αλλά αυτό που κάθε του σταγόνα είναι πηγή θρέψης, υγείας και ομορφιάς, συνώνυμο του σπιτιού, της οικογένειας και του καθημερινού τραπεζιού, δίνοντας ξεχωριστή γεύση σε κάθε πιάτο.

Ο λόγος για το αυθεντικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Terra Creta, το οποίο αντανακλά την «ψυχή» του τόπου και έχει βρει τη θέση του σε σπίτια, όχι μόνο πέρα από τα γεωγραφικά όρια της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, κατακτώντας μάλιστα διεθνείς «κορυφές».

Παραγωγή μέσα από βιώσιμες πρακτικές

Η έμπνευση της εταιρείας πηγάζει, φυσικά, από τη φύση και συγκεκριμένα, από την Ελιά των Βουβών, μία από τις αρχαιότερες ελιές στον κόσμο, της οποίας οι ρίζες «μετράνε» χιλιετίες ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία συνεχίζει την καλλιέργεια με σεβασμό στη γη και τα δέντρα, καθώς στόχος της είναι η παραγωγή και η προσφορά αποκλειστικά φυσικών, εξαιρετικών προϊόντων τα οποία φέρουν την ελάχιστη αναγκαία επεξεργασία. Έτσι, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, η εταιρεία υιοθετεί περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμες πρακτικές, οι οποίες πιστοποιούνται και βελτιώνονται διαρκώς, σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας (αγρός, ελαιουργείο, τυποποίηση), αλλά και στο ράφι.

Στον αγρό, οι παραγωγοί της ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειες, οι οποίες σέβονται τη φυσική κληρονομιά μας, όπως η βιώσιμη (ελάχιστη ή απολύτως απαραίτητη) χρήση του νερού και η ελαχιστοποίηση της χρήσης χημικών για φυτοπροστασία. Η λειτουργία της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta αποδεικνύει την άρρηκτη σχέση της εταιρείας με τους κρητικούς παραγωγούς και το όραμά της για ποιοτική ελαιοκαλλιέργεια μέσω βιώσιμων πρακτικών.

Στο ελαιουργείο και την τυποποίηση, οι εγκαταστάσεις, τα συστήματα, οι τεχνολογίες και οι παραγωγικές διαδικασίες αναβαθμίζονται διαρκώς, όπως επίσης η εταιρεία υιοθετεί διεθνή πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας. Στο ράφι, αναδεικνύει μέσα από τα προϊόντα της την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της κρητικής γης, αλλά και τη σημασία της κρητικής διατροφής.

Η υψηλή ποιότητα «οδηγεί» στην κορυφή του κόσμου

Η Terra Creta, καθώς διατηρεί το δικό της σύγχρονο ελαιοποιείο, διασφαλίζει την αμέριστη φροντίδα σε όλα τα στάδια της ελαιοποίησης, με αποτέλεσμα η ελαιοποίηση να ανάγεται από απλή παραγωγική διαδικασία σε υψηλή τέχνη. Η δε ταχύτητα της διαδικασίας είναι εντυπωσιακή: Μεσολαβούν μόλις 12 ώρες από την παραλαβή των ελιών έως την έκθλιψη, έτσι ώστε οι καρποί να παραμένουν φρέσκοι για την παραγωγή ελαιόλαδου με εξαιρετικό γευστικό προφίλ και με όλα του τα αρώματα.

Συνολικά, η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή αποκλειστικά 100% ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο περιέχεται μόνο σε συσκευασίες από γυαλί ή μέταλλο για να διατηρούνται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Terra Creta έχει μία χαρακτηριστικά πικρή και πικάντικη γεύση, η οποία αντανακλά το γεγονός ότι το προϊόν έχει παραχθεί πρόσφατα και με τρόπο ο οποίος εξασφαλίζει τη διατήρηση -στον μέγιστο βαθμό- της φρεσκάδας και των ωφέλιμων συστατικών του.

Δεν είναι τυχαίο που τα προϊόντα της εταιρείας διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα η Terra Creta να αποτελεί, σύμφωνα με το EVOO World Ranking, τον πλέον πολυβραβευμένο παραγωγό ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου Κορωνέικης ποικιλίας στον κόσμο. Μάλιστα, ο ίδιος φορέας αναδεικνύει σταθερά κάθε χρόνο από το 2020 έως σήμερα, το μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Terra Creta Grand Cru ως το Νο1 εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας παγκοσμίως.

Τιμώντας και συνεχίζοντας την κληρονομιά της Κρήτης, και με σεβασμό στους ανθρώπους και τη φύση, η Τerra Creta αποδεικνύει πως το ελαιόλαδο δεν είναι απλά ένα προϊόν που βρίσκεται στο τραπέζι μας, αλλά ένα πολύτιμο αγαθό που «ενσαρκώνει» τον ίδιο τον τόπο. Και μάλιστα, τον κάνει γνωστό και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 12:12:00

Back to top button