Ελλάδα

Αρχη Βουρλιώτη: Διαδρομές «μαύρου» χρήματος σε νυχτερινά μαγαζιά από την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδας

Στις τσέπες επιχειρηματικών νυχτερινών κέντρων στην Πελοπόννησο κατέληξαν 3 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με επικεφαλής τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη,

Οπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, η Αρχή Βουρλιώτη εντόπισε διαδρομές «μαύρου» χρήματος από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν δύο ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας με αποδέκτες ιδιοκτήτες νυχτερινων κέντρων.

Στο πλαίσιο της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής προέκυψαν ενδείξεις για τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων μεταξύ αυτών της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά πληροφορίες, η τελευταία ύποπτη διαδρομή  εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία πέντε επιχειρηματιών-ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων – ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε αντίστοιχη εμπλοκή και πάλι με τον χώρο της Εκκλησίας.

Παράλληλα το πόρισμα της Αρχής διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος,  ενώ ενημερώθηκε και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

 

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 11:32:00

Back to top button